Dit jaar organiseert het team "De vliegende Hoogvlieters" een heus Kinderplein op Koningsdag!
Dit jaar organiseert het team "De vliegende Hoogvlieters" een heus Kinderplein op Koningsdag! (Foto: Kitty Loduvica Hiert)

Een kinderplein met Koningsdag

Wat vorig jaar voor onrust en frustratie leidde, zorgt dit jaar voor een prachtig nieuw initiatief. Het bekende vrijwilligersteam van Martin, Dennis, Jaco en Dominique organiseren dit jaar een kinderplein. Kinderen kunnen zich vrij aanmelden en kunnen vrij inlopen als ze zich aangemeld hebben. Ook zorgt het vrijwilligersteam voor entertainment en zelfs een springkussen zodat Koningsdag echt iets leuks voor de kinderen is.

door Kitty Loduvica Hiert

Hoogvliet - Vorig jaar was voor veel mensen genoeg. Spulletjes verkopen op een kleedje op de Binnenban was niet leuk meer. Vroeger kon je gewoon 's morgens vroeg vertrekken met de kinderen en gaan zitten, dat werd erg lastig vorig jaar. Een moeder vertelt; “Ik haalde mijn zoon op van school die tegenover de Binnenban zit en mensen waren al druk bezig om plekjes met linten af te zetten.” De dag voor Koningsdag werd er zelfs al ruzie gemaakt op omdat mensen plekjes claimen zonder er te zijn. Met krijt of tape zette ze stukjes stoep af met “Bezet” of een groot kruis erdoorheen. Hiermee wilden ze aangeven dat zij daar een dag later met hun kleedje plaats zouden nemen. Voor veel mensen was dit een doorn in het oog. Voor team "De vliegende Hoogvlieters" tijd om actie te ondernemen en voor de kinderen dit jaar er een waar feest van te maken. “Vorig jaar kregen zowel Dominique als ik klachten van ouders te horen, het is toch ook een evenement voor de kinderen, tenminste dat vind ik dan.” Martin de Gaaf zet zich al een aantal jaren in, samen met zijn team, om kinderen ook echt een eigen plekje te geven. Ze hebben een vergunning voor het plein gekregen en pakken groots uit. Van muzikale optredens tot versnaperingen, aan alles is gedacht!

Eigen plekje

Kinderen kunnen zich aanmelden via team-vh@ziggo.nl. Voor alle bevestigde aanmeldingen wordt een plekje vastgehouden zodat je niet meer heel vroeg aanwezig hoeft te zijn. Of je nu om 6.00 uur wilt komen of om 12.00 uur, vanaf nu maakt dat niet meer uit. Het team zorgt ervoor dat de kinderen een plekje krijgt toegewezen en houdt speciaal hun plekje vrij. U hoeft dus niet meer perse vroeg van huis om een mooi plekje te bemachtigen. Ook worden de kinderen goed verzorgd. Zo is er fruit voor de kinderen en zelfs koffie en thee voor de ouders aanwezig. Ouders zijn zeer welkom, al is het wel de bedoeling dat de kinderen de spulletjes verkopen, het is niet voor niets een kinderplein!

Entertainment

De kinderen kunnen niet alleen op kleedjes hun speelgoed verkopen, ook kunnen ze hun hart ophalen op het springkussen en worden er muzikale optredens verzorgd. Het feest op het kinderplein wordt compleet door een bezoek van o.a. Dora de explorer, haar trouwe aapje Boets en clowns. Nu nog hopen dat het weer mee zit, maar als het aan het team ligt, kan het kinderplein op Koningsdag nu al niet meer stuk!

Meer berichten