Vrijwilligers helpen tijdens NL Doet Sonneburgh klaar te maken voor het voorjaar. Foto: Kristina Paukshtite, Pexels
Vrijwilligers helpen tijdens NL Doet Sonneburgh klaar te maken voor het voorjaar. Foto: Kristina Paukshtite, Pexels

Rotterdammers helpen Sonneburgh

Rotterdam - Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart gonst het van de bedrijvigheid in zorginstelling Sonneburgh.  NotuBiz, de Lions Club, het Hoornbeeck College, de Rotary, Cross Media, – meer dan 130 vrijwilligers helpen Sonneburgh klaar te maken voor het voorjaar.

Pernis - Op de drie locaties van Stichting Sonneburgh gaan naast de eigen ploeg medewerkers en vrijwilligers meer dan 130 'extra' vrijwilligers karweitjes opknappen: schilderen, bloembakken vullen en noem maar op. De maatschappelijk betrokken Rotterdammers steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds.

Klussen genoeg

Doel is de zorginstelling in lentesfeer te brengen, legt Petra van Dongen, Hoofd Activiteitenbegeleiding, uit: "Geweldig wat er allemaal gebeurt. Na een oproep via NLdoet stroomden de enthousiaste reacties binnen. De Lions Club, het Hoornbeeck College, de Rotary, Cross Media, NotuBiz – ze boden allemaal aan met een hele groep te komen en dat zet zoden aan de dijk", lacht ze. "Klussen genoeg: muren verven, parkeerterreinen aanvegen, grote schoonmaak keuken, terrassen groene aanslag vrij maken en beplanting aanbrengen. Er is zoveel waar we zelf in de zorg niet altijd aan toekomen."

Inzet en plezier

Vele handen maken licht werk, luidt het spreekwoord. "Vrijwilligers zijn méér dan handen. Zij brengen zoveel inzet en plezier mee", benadrukt Petra. Er zijn deze twee dagen ook veel extra vrijwilligers uit de familie en mantelzorgers van bewoners. En dan is er natuurlijk de onontbeerlijke groep vaste vrijwilligers waar Sonneburgh dagelijks op rekenen mag.

"In Sonneburgh weten wij als geen ander hoe belangrijk die groep is, zeker waar het de Activiteitenbegeleiding betreft. Fijn om de vrijwilligers op deze dagen eens in de spotlights te zetten. Nog voor NLdoet van start gaat, voel je hier al die positieve flow door onze groep."

Meer berichten