Mantelzorgers aan het woord

In het Alzheimer Café Hoogvliet van maandag 18 maart a.s. wordt stilgestaan bij de rol van de mantelzorger. "Dementie is ingrijpend voor de betrokkene, maar ook voor de omgeving. Hoe gaat u als mantelzorger om met deze ziekte en met uw veranderende rol? Wie vraagt u hoe het gaat? U wordt zo maar mantelzorger en dat is niet altijd makkelijk."

"Deze avond vertonen we een korte film waarin mantelzorgers hun ervaringen delen. Ook hopen we een mantelzorger als gast te ontvangen. Uw situatie is mogelijk vergelijkbaar met die van de geïnterviewde mantelzorgers. Hun verhaal kan u tot steun zijn.. Natuurlijk is er gelegenheid om zelf ook vragen te stellen en uw eigen ervaring te delen.

Het Alzheimer Café is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met een (beginnende) dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden. Men ontmoet elkaar in een ongedwongen sfeer bij een kopje koffie of thee.

Het Alzheimer Café Hoogvliet wordt gehouden op iedere derde maandagavond van de maand in de Koerzaal van de Meeuwenhof, Alverstraat 141, 3192 TN in Hoogvliet. Wie meer wil weten kan contact opnemen met Marga van der Bas via tel. 010-5017500."

Meer berichten