Wandschildering 'Onze school'

Zes vwo-leerlingen hebben, onder leiding van hun tekendocent Jan van Onselen, een indrukwekkende wandschildering gemaakt met thema Onze School. De levensgrote schildering bij de entree van het Einstein Lyceum is voorzien van een zilvergouden lijst en wordt getoond op een zelfde blauwe achtergrond als de Hollandse meesters in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Hoogvliet - Het werk van uitstekende kwaliteit, is grotendeels zelfstandig uitgevoerd. Het ontwerp is geheel van de hand van de leerlingen. De randvoorwaarden voor het stuk waren: veel kleur, gebruik van strakke contouren, overlapping, dynamiek, doorsnijding en het Einstein Lyceum.

Onthulling
Het schilderij is donderdag 7 maart feestelijk onthuld door directeur Einstein Lyceum, Mirjam Berkhout, die per 1 mei aan de slag gaat in een nieuwe functie binnen Stichting BOOR als directeur van Thorbecke VO. De voorstelling bestaat uit zon vijftien onderdelen waaronder een boom met de handen van de leerlingen verstrengeld (samen werken, samen delen), de symbolen van Magister (het computersysteem voor leerlingen, ouders en personeel), sportattributen van één van de vele sportreizen die de school met de leerlingen maakt, de centrale trap in het gebouw met leerlingen en docenten, de wereld gedragen door handen van verschillende culturen (iets waar het Einstein trots op is: iedereen is gelijk en werkt samen aan een betere wereld), silhouetten van geslaagde leerlingen die hun hoed de lucht in gooien, zwoegende leerlingen in de examenzaal op weg naar hun diploma, een aantal portretten van markante docenten, een stukje skyline van Rotterdam en tot slot in de rechterhoek .. de schoolbel!

Meer berichten