Geslaagde NL Doet activiteiten bij Siloam en Westerstein.
Geslaagde NL Doet activiteiten bij Siloam en Westerstein. (Foto: PR)

NL Doet in Siloam en Westerstein

Jaarlijks doet de Lelie zorggroep mee met NL doet in Siloam en Westerstein. "Met de geldelijke bijdrage van het Oranje Fonds kunnen we leuke extra activiteiten organiseren en ook vrijwilligers die aan deze éénmalige activiteit meedoen een indruk geven hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn."

In Westerstein hebben drie leerlingen van school geholpen die vanuit school een opdracht hadden in het kader van burgerschap. Verder waren er ook mensen die zich alleen hadden opgegeven en ook bijvoorbeeld een moeder samen met haar dochter. Er waren ook leerlingen van School2Care met hun begeleiding die geholpen hebben. De plantenbakken zijn gevuld met planten op de balkons, bankjes zijn geschilderd, en de bewoner zijn verwend met poffertjes die gebakken zijn door de vrijwilligers. Bijzonder gezellig voor de bewoners want het was heerlijk smullen.

In Siloam waren er vrijwilligers van Dirk van den Broek supermarkt uit Spijkenisse. Er was een ouderwetse sjoelcompetitie met een prijsje uit de winkel van Dirk van der Broek. Medewerkers van Dirk zijn bij de huurdersflat langs de deuren gegaan om bewoners te verleiden om mee te doen beneden in het Ontmoetingspunt. Een heerlijk koekje bij de koffie en het was super gezellig. "Bewoners van het verpleeghuis, bewoners van Pameijer en de huurders in het flat hebben genoten, zelfs familie deed mee aan de wedstrijd. Er zijn ook plantjes in de tuin en op de balkons geplaatst. In de wind was dit een hele klus. Onze eigen vrijwilligers hebben ook hard gewerkt om er een gezellige middag van te maken. Ook medewerkers hebben hun steentje bijgedragen. Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers die geholpen hebben. Vrijwilligerswerk doen bij een zorginstelling is leuk om te doen. Je maakt mooie momenten mee, kom het ervaren, meld je aan bij Marijke van Zuilen 06-136444091."

Meer berichten