Dirk den Boef, amper drie maanden geleden. De dood heeft hem uit het leven weggerukt. Hij laat een verpletterende indruk achter. Foto: Cor Vos
Dirk den Boef, amper drie maanden geleden. De dood heeft hem uit het leven weggerukt. Hij laat een verpletterende indruk achter. Foto: Cor Vos (Foto: Cor Vos)

Na 80 jaar is Dirk nu bij zijn kinderen

Ineke Eland is zowel dolgelukkig als intens verdrietig. Blij en dankbaar dat ze Dirk den Boef heeft kunnen bijstaan in zijn zoektocht naar zijn overleden kinderen en diep bedroefd na het plotselinge overlijden van Dirk op 1 april 2019 welke Ineke betitelde als 'de slechtste grap ooit'.

door Joop van der Hor

HOOGVLIET - 40 Jaar geleden stapte Dirk de Boef in het leven van voormalig Hoogvlietse van het jaar Ineke Eland. De immer sociaal maatschappelijk betrokken Den Boef was voorzitter van de Bewonersraad Westpunt en riep huis-aan-huis buurtgenoten op om tijd vrij te maken om mee te denken bij de plannen rond de herstructurering van de wijk. De twee werden maatjes maar altijd met gepaste afstand ertussen. Maar na de dood van Dirks vrouw en de scheiding van Ineke werd de band inniger nadat Ineke ook nog eens in haar woning slachtoffer was geworden van een gewapende roofoverval. "Ik ga je door je donkerste periode van je leven loodsen" sprak Dirk, waarna voor beiden een viertal mooie jaren 'living apart together' volgden. Ze deelden elkaar de meest bijzondere momenten uit hun beider leven en zo ontdekte Ineke dat Dirk en zijn vrouw Corrie twee kinderen ter wereld hebben gebracht; Nummer 1, een zoon op 9 september 1967 en nummer 2 , een dochter op 24 december 1968. "Nummers, geen namen want het jongetje kwam levenloos ter wereld en het meisje heeft slechts korte tijd geleefd. Zijn vrouw kon er niet over praten waardoor ook Dirk zijn verdriet niet kon uiten of delen. Het jochie is door Dirk en zijn vader begraven op Hofwijk, het meisje op Crooswijk maar daar was niemand bij want Dirk en Corrie storten compleet in, zoveel leed, zo onvoorstelbaar!"

BIDPRENTJE

De kleine groep belangstellenden kreeg na afloop van de begrafenis van Dirk den Boef, door de uiterst correct leidende uitvaartverzorger Marco Gouw en Ineke zelf, een ouderwets bidprentje uitgereikt met daarop een tekening van een aartsengel welke zich over een jongetje en een meisje ontfermd met daarin door Dirk zelf opgestelde tekst: "Wat mij eerder als vader niet werd gegund, is mij op 3 februari 2019 mogelijk gemaakt. Ik heb, mede door de nieuwe 'Wet Persoonsregistratie - Overleden Kinderen' mijn beide kinderen in laten schrijven in het geboorteregister van de stad Rotterdam onder de namen Dirk - Marinus en Francisca - Hendrika, roepnamen Marius en Francien. Hiermee hebben onze kinderen hun bestaansrecht verkregen. Ik ben als vader trots en gelukkig."

ACUTE LEUKEMIE

Het is Eland op de valreep gelukt om de tenaamstelling te bewerkstelligen want Dirk was er reeds te zwak voor. Zij zorgde voor de benodigde papierwinkel en speurde stad en land af. "Hij is met een glimlach op de mond op 80-jarige leeftijd gestorven en is inmiddels aangekomen bij zijn vrouw Corrie en hun kinderen Marius en Francien." aldus Ineke. Dirk den Boef stierf aan acute leukemie en is op eigen verzoek in alle rust en stilte begraven.

Meer berichten