SV Poortugaal heeft nog punten nodig om ook volgend seizoen zeker in de eerste klasse actief te zijn (archieffoto: John de Pater)
SV Poortugaal heeft nog punten nodig om ook volgend seizoen zeker in de eerste klasse actief te zijn (archieffoto: John de Pater) (Foto: john de pater)

SV Poortugaal onnodig onderuit (1-2)

De voetballers van SV Poortugaal treffen in de eerste klasse B komende zaterdag in Oud-Beijerland koploper SHO. Na nederlagen tegen Rijsoord en Kloetinge de derde achtereenvolgende wedstrijd voor het team van trainer Marco van Rijn tegen een ploeg uit de top-3. SHO kan zich geen misstap veroorloven in de strijd om het kampioenschap, SV Poortugaal moet het degradatiespook proberen van zich af te schudden in de resterende weken van de reguliere competitie.

door Cris Rolandus

POORTUGAALNa het duel met SHO speelt Van Rijns ploeg nog tegen De Meeuwen, Deltasport en BVCB. Twee clubs die onder SV Poortugaal bivakkeren en één (BVCB) die redelijk veilig in de middenmoot geposteerd staat. "Wij moeten nog minimaal zes punten pakken om veilig te zijn", rekent interim-trainer Van Rijn, die enkele weken geleden de vertrokken Henk Dirven opvolgde.

Tegen Kloetinge had SV Poortugaal zicht op een punt. "Maar bij een stand van 1-1 ging het in de laatste minuut fout. Wij speelden toen met tien man, kregen een corner, maar werden uiteindelijk zelf weg gecounterd (1-2). Ongelofelijk balen en onnodig. Dat puntje was echt een gevoelspuntje geweest voor ons. Dan stonden wij op 24 punten, drie achter BVCB die wij nog treffen."

SV Poortugaal staat momenteel op plek elf, net boven de rode degradatiestreep. De Meeuwen is hekkensluiter met vijftien punten, RVVH (19) en Deltasport (21) staan daar weer boven. Bovenin hijgt Rijsoord in de nek van SHO, de komende opponent van SV Poortugaal. De Oud-Beijerlanders hebben een puntje meer dan de naaste belager. Afgelopen weekend maakten beide teams geen fout in de titelrace. SHO, dat onder leiding staat van trainer Sander Fakkel, zegevierde moeizaam met 2-1 bij Westlandia, terwijl Rijsoord de derby tegen RVVH in Ridderkerk overtuigend met 4-1 won. Het verschil tussen de kampioenskandidaten blijft een puntje, Kloetinge heeft nog een minimale kans op de titel. De Zeeuwen hebben zes punten minder dan SHO. Komende zaterdag speelt Rijsoord thuis tegen Forum Sport, Kloetinge gaat op bezoek bij hekkensluiter De Meeuwen.

SHO voert de ranglijst aan in de eerste klasse B. De Oud-Beijerlanders hebben 48 punten verzameld, één meer dan Rijsoord (47). Kloetinge is derde met 42 punten. Daarachter volgen Honselersdijk en Forum Sport. SV Poortugaal is de huidige nummer elf, voor Deltasport, RVVH en nummer laatst De Meeuwen. Zaterdag treft SV Poortugaal koploper SHO. Eerder dit seizoen waren de Oud-Beijerlanders in de heenwedstrijd met 2-1 te sterk voor de fusieclub.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden