Burgemeester Wagner van Albrandswaard.
Burgemeester Wagner van Albrandswaard.

Burgemeester Wagner: 'liever geen patiënten onbegeleid door mijn gemeente'

Burgemeester Hans Wagner van Albrandswaard en bestuursvoorzitter Machiel Polak van FPC de Kijvelanden hebben woensdag gesproken met een aantal omwonenden van de FPC. Aanleiding voor het gesprek was onder andere de onduidelijkheid die is ontstaan over de verlofregeling voor patiënten van de Kijvelanden met een TBS-beschikking.

Albrandswaard - Het gesprek vond plaats op initiatief van de burgemeester: ,,Ik begrijp dat inwoners ongerust zijn en vragen hebben. Zeker gezien de landelijke discussie die plaatsvindt over de behandeling van gedetineerden met een psychiatrische stoornis. We vonden het daarom ook belangrijk dit gesprek nog voor de meivakantie te plannen."

Tijdens het gesprek hebben omwonenden vragen kunnen stellen en was er ruimte om hun bezorgdheid uit te spreken. Daarnaast is vanuit de Kijvelanden uitleg gegeven over de verlofregeling. Ook de interpretatie van de afspraken over de verlofregeling is uitgebreid aan de orde gekomen. Hans Wagner: ,,Het is zeer begrijpelijk dat er zorgen zijn bij een onderwerp als dit. Maar het is het wel belangrijk dat we met elkaar in gesprek blijven. Er is nu meer duidelijkheid; dit gesprek was daarvoor een goede start."

De reguliere gesprekken tussen gemeente en de Kijvelanden worden uiteraard voortgezet. Hans Wagner: ,,Mijn voorkeur blijft dat de patiënten niet onbegeleid door mijn gemeente lopen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden