De ROLF route wordt uitgebreid

Ondanks het doorschuiven van de musical zelf, (streven is 2020) is er op andere bezigheden en plannen wel iets te melden vanuit de stichting ROLF. Na de succesvolle start van de ROLF route in de gemeente Albrandswaard, vorig jaar juni, gestart door de commissaris van de koning, Jaap Smid, wordt er aan een uitbreiding gewerkt met fiets - en wandelroute. De wandelroute, een initiatief van Wim Pelikaan, zal  kunnen starten vanaf het station Barendecht.

In de polders en grondgebieden van de gemeente Barendrecht wordt er hard gewerkt aan een uitbreiding van ca. 18 km. (fietsroute). In samenwerking met de gemeente Barendrecht  en het historisch genootschap van Barendrecht, maar ook met de archeologische organisatie BOOR word er hard gewerkt aan de realisatie van de route. Prachtige borden met de door Hans Brouwer vervaardigde tekeningen en foto's van BOOR en de historische vereniging geven een mooi beeld van de ontwikkeling van de gemeente Barendrecht in jaren 1200 tot 1300.
Hopelijk zal de CvdK Jaap Smid wederom zijn medewerking geven voor de opening van de nieuwe en uitgebreide route, die gepland staat net na de zomervakantie in 2019.
Tevens zal er medio 2019 de presentatie gaan plaatsvinden van het eerste Rolfverhaal, uit een voorlopige serie van 3, die gaan over het zwervertje ROLF en zijn belevenissen in onze regio, ook in de jaren 1200 tot 1300.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden