Hans van Meggelen voor zijn inmiddels beroemde Amerikaanse gele schoolbus. Hij is echter méér dan de chauffeur. Hans is een echte verbinder, een bruggenbouwer pur sang. Foto: Joop van der Hor
Hans van Meggelen voor zijn inmiddels beroemde Amerikaanse gele schoolbus. Hij is echter méér dan de chauffeur. Hans is een echte verbinder, een bruggenbouwer pur sang. Foto: Joop van der Hor (Foto: Joop van der Hor)

Hans is een echte bruggenbouwer

'Ik voel me met mijn bijna 66 jaar 30 jaar jonger en midden in onze samenleving staan", zegt Hans van Meggelen, Rhonaar van de week. Een samenleving die ik met anderen een beetje leuker, mooier, socialer en eerlijker aan het maken ben. Met mijn tot mini-conferentiecentrum omgebouwde Amerikaanse schoolbus breng ik mensen en mogelijkheden bij elkaar. En door kennis in en rond de bus te delen en wordt het concept steeds meer begrepen. Diverse organisaties waaronder de gemeente Rotterdam hebben de bus al voor dat doel met succes ingezet. Ik raak zelf ook geïnspireerd door de drive en visie van jonge mensen en de ervaringen van ouderen. We kunnen veel leren. Echt, de wereld is prachtig!'

Joop van der Hor

RHOON- Hans van Meggelen (66) lijkt aan de buitenkant totaal niet op zijn binnenkant. Het spreekwoord 'je bent zo jong als je je voelt' brengt de Rhonaar dagelijks in de praktijk. Een interview met Hans staat gelijk aan een bezoek aan de sauna: je wordt als het ware ondergedompeld in een warm bad.

"Als ik niet het geluk heb gehad pech te leren kennen, was alles bij het oude gebleven. Als ik niet geïnspireerd was geraakt door bevlogen mensen was ik niet op zoek gegaan naar mijn eigen bevlogenheid. Als ik mij niet zo aan de kant gezet had gevoeld, had ik geen vragen. Als ik geen hulp had gekregen had ik de Amerikaanse schoolbus nooit kunnen restaureren en verbouwen. En als ik geen vertrouwen had in mijzelf en hetgeen ik wilde bereiken, had DriveToConnect nooit het levenslicht gezien en het eerste lustrum beleefd." Als Hans van Meggelen zo bevlogen aan het woord is, twinkelen zijn pretoogjes en kruipt hij bijna in je. Hans is een MensenMens met twee hoofdletters geschreven. Altijd en iedereen hulp aanbiedend, iets wat zowel zijn kracht is als zijn valkuil. Maar als hij weer eens door een triest en zielig verhaal getroffen is en achteraf toch een beetje in de maling is genomen dan komt er geen onvertogen woord over die persoon over zijn lippen. Hij bedankt de charlatan nog net niet voor de onbedoelde levensles waarvan hij weer kan leren. "Ik heb geleerd dat je van elke tegenslag een stap verder kunt komen."

MOEILIJKE WOORDEN
Zijn bedrijfje annex uitgekomen droom DriveToConnect zet zich in voor een inclusieve samenleving en zoekt naar wegen om The Next Society vorm te geven. Daarvoor gebruikt hij Sustainable Development Goals als kapstok en als visiedocument. SDG en Next Society? Waarom maakt een zichzelf 'eenvoudige eerlijke jongen' noemende ondernemer gebruik van moeilijke en vooral Engelstalige woorden om zijn toch al niet eenvoudige boodschap voor het voetlicht te brengen? Hans: Waar we het over hebben? Gewoon over duurzame ontwikkelingsdoelen, water, voedsel, gezondheid, armoedebestrijding. DriveToConnect werkt! Alle rangen en standen worden in de bus door elkaar geschud waardoor creatieve luiken openen en er spontane verbindingen ontstaan. DriveToConnect maakt geen onderscheidt tussen mensen en probeert daarom iedereen mee te nemen op de reis van verwondering. Een reis waar de verandering getoond wordt en waar angst plaats maakt voor vertrouwen. dat is ook mijn credo; "vertel niemand hoe te leven maar laat zien hoe het (beter) kan". Van Meggelen, gezegend met een fijne zoon en lieve dochter, ruilt soms zijn gele bus in voor een weekendje weg met de camper van zijn vriendin Joke. "Dan pas kom ik echt tot zowel lichamelijke als geestelijke rust, ook best lekker."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden