Bevrijdingsfestival Zuid-Holland brengt Blaudzun, 'ambassadeur' Sam Feldt en Michel de Hey naar Het Park. (Foto: Marco de Swart)
Bevrijdingsfestival Zuid-Holland brengt Blaudzun, 'ambassadeur' Sam Feldt en Michel de Hey naar Het Park. (Foto: Marco de Swart) (Foto: )

Dansen en debatteren in vrijheid!

De vrijheid viert Zuid-Holland inmiddels volgens traditie met een prachtig muziekfestival in Het Park bij De Euromast. Zondag 5 mei is het weer zo ver en kunnen we met z'n allen genieten van optredens van onder anderen Blaudzun, dj Michel de Hey, La Fuente en Tusky. Uiteraard is ook de Zuid-Hollandse Ambassadeur van de Vrijheid, Sam Feldt, van de partij.

Rotterdam - Naast het uitgebreide muziekaanbod heeft het Bevrijdingsfestival in Het Park ook een interessant 'bij-programma'. Zo gaan jongeren van 15.15 tot 16.45 uur het Vrijheidsdebat aan en wordt er onder meer gediscussieerd over het thema van dit jaar: 'Wat betekent het om in vrijheid te kiezen?' Jaarlijks organiseert Lokaal op 5 mei in Rotterdam het Vrijheidsdebat. In voorbereiding op dit debat voerde Lokaal zogenaamde 'socratische' gesprekken met Mbo studenten. Bij deze debatvorm draait het niet zozeer om het verdedigen van stellingen, maar om het voorleggen van dilemma's. Zo'n 20 Mbo-studenten van het Zadkine zullen, naast de andere podiumgasten, de gasten ook vragen stellen.
Op het Plein van de Vrijheid kun je tussen 14.00 en 18.00 uur 'speeddaten' met veteranen. Praat met de mannen en vrouwen die onze vrijheid verdedigden in binnen- en buitenland.
Een groep jongeren van 18 tot 30 jaar organiseert het programma van de Nationale Jongerenherdenking voor 4 en 5 mei. Speciaal voor het Bevrijdingsfestival Zuid Holland gaan ze tussen 13.00 en 15.00 uur en 16.45 en 18.00 uur een feestje bouwen op het Vrijheidspodium. Zuid-Holland heeft dit jaar een primeur in de vorm van een gloednieuw podium met de naam 'Schuren bij de Buren'. Een podium met acts waar het dans- en sjansgehalte vanaf spat. De muziek die je er hoort: hiphop, r&b, urban, dancehall en latin. Kijk voor het programma en tijden op bevrijdingsfestivalzh.nl.

Meer berichten