SV Poortugaal speelt zaterdag tegen De Meeuwen, daarna wachten BVCB en Deltasport nog (archieffoto: John de Pater)
SV Poortugaal speelt zaterdag tegen De Meeuwen, daarna wachten BVCB en Deltasport nog (archieffoto: John de Pater) (Foto: )

SV Poortugaal ziet RVVH naderen

door Cris Rolandus

Ook goede serie ploeg Van Rijn

In de laatste weken van het seizoen moet SV Poortugaal proberen zich veilig te spelen in de eerste klasse B. De ploeg van trainer Marco van Rijn speelt nog drie duels in de reguliere competitie, tegen De Meeuwen, BVCB en Deltasport, en hopelijk voor de fusieclub blijft het daar ook bij.

POORTUGAAL – Dat zou namelijk betekenen dat SV Poortugaal zich rechtstreeks handhaaft in de eerste klasse. Van Rijns team staat momenteel op de veilige elfde positie, maar RVVH zit de club op de hielen. De Ridderkerkers boekten afgelopen zaterdag een broodnodige 2-1 overwinning bij Deltasport, dat daardoor zo goed als zeker nacompetitievoetbal moet spelen. Nummer twaalf RVVH aast op de plek van SV Poortugaal. "Eigenlijk was een gelijkspel bij Deltasport – RVVH gunstiger geweest", zegt Van Rijn. "Aan de andere kant valt Deltasport nu zo goed als weg. Maar ja, RVVH heeft nog maar een puntje minder. Zij doen weer mee."

Niet alleen SV Poortugaal moet vrezen voor nacompetitievoetbal en een mogelijke afzink naar de tweede klasse, ook Westlandia, Die Haghe en BVCB zijn zeker nog niet veilig. "Het worden drie spannende zaterdagen. Gelukkig pakten wij twee weken geleden drie bonuspunten bij kampioenskandidaat SHO. Dat was wel een lekkere en die zege zat er een beetje aan te komen in die serie tegen de topploegen uit deze afdeling. We verloren van Rijsoord en Kloetinge, toen kwamen wij nog iets te kort, maar tegen SHO hielden we het wel vol."

Van Rijn, die een paar maanden terug Henk Dirven opvolgde als eindverantwoordelijke, is aan een goede reeks bezig met SV Poortugaal. "We staan er in de stand nog niet florissant voor, maar als je kijkt naar de recente resultaten staan we er juist wel florissant voor. We hebben drie van de laatste vijf wedstrijden gewonnen. Naast SHO hebben wij ook Westlandia en Heinenoord verslagen. En die andere twee clubs zijn titelkandidaten. Kloetinge en Rijsoord dus", besluit Van Rijn. In de titelstrijd neemt SHO het zaterdag op tegen Kloetinge, Rijsoord gaat op bezoek bij Westlandia.

SV Poortugaal speelt komende zaterdag op eigen veld tegen hekkensluiter De Meeuwen. Concurrent RVVH krijgt BVCB uit Bergschenhoek op bezoek. De Ridderkerkers hebben 25 punten, één minder dan SV Poortugaal, BVCB verzamelde tot dusver 28 punten in de eerste klasse B. Nummer voorlaatst Deltasport (21 punten) gaat op bezoek bij Die Haghe. Ook die laatstgenoemde club moet met 28 punten nog vrezen voor nacompetitievoetbal. Bovenin is het ook spannend. Rijsoord, SHO en Kloetinge strijden om de titel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden