Dag van het Kasteel Rhoon

Op de Dag van het Kasteel (landelijk ieder jaar op Tweede Pinksterdag) openen eigenaren en beheerders van kastelen de poorten. Zo ook de Stichting Kasteel van Rhoon. Er is een mooi programma met allerlei activiteiten binnen en buiten de kasteelmuren samengesteld waarin het Kasteel centraal staat. Alvast een preview van wat er die dag te zien en te doen is.

Rhoon - Dit jaar bestaat de Muziekvereniging Volharding Rhoon 100 jaar. In één van de zalen zal Volharding attributen zoals oude uniformen, instrumenten, foto´s en meer uit de afgelopen periode laten zien. Daarnaast kunnen muziekinstrumenten worden bespeeld. De kinderen kunnen zich deze dag ook laten schminken in een prinses, unicorn of dino. Meerdere fotografen exposeren hun werk bij de fototentoonstelling op de Klokkezolder, de laatste expositiedag. Bij de samenstelling ervan is gezocht naar verschillende onderwerpen in de fotografie (landschap, mode, portret). Afwisselend kleur en zwart-wit.

Re-enacters spelen met de kinderen het kastelenspel en het kinder-riddersteekspel. In het kastelen spel worden ook kiddy battles opgenomen. Het kastelenspel is een interactief en leerzaam spel waarbij de deelnemers denk- en doe opdrachten krijgen over onze geschiedenis. Aan het spel kunnen kinderen maar ook volwassenen meedoen. De spelen starten om 10.30, 12.30 en 14.30 uur

Het Kasteel van Rhoon is deze dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur, de toegang is vrij. Kom zoveel mogelijk te voet, per fiets of met het OV (metrostation Rhoon op 200 mtr). De organisatie zoekt nog vrijwilligers of helpende handen (Han Bakker – han.bakker@caiway.nl) Het uitgebreide programma met eventuele aanvangstijden is terug te vinden op https://www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda.php.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden