Rhoon heeft periode bijna te pakken


Rhoon had weer reden tot juichen afgelopen weekend thuis tegen Rijnmond Hoogvliet Sport (foto: John de Pater)
Rhoon had weer reden tot juichen afgelopen weekend thuis tegen Rijnmond Hoogvliet Sport (foto: John de Pater) (Foto: Willem Fakkel)

Rhoon heeft periode bijna te pakken

De voetballers van Rhoon moesten niet eens zo gek lang geleden nog vrezen voor degradatie uit de derde klasse. Er kan veel veranderen in korte tijd. De ploeg van trainer Ronard Venekamp is aan een indrukwekkende serie bezig en nacompetitievoetbal lonkt. Niet om het vege lijf te redden, maar om een gooi te doen naar de tweede klasse.

door Cris Rolandus

RHOON De inmiddels nummer zes van de competitie én koploper in de derde periode won afgelopen zaterdag op eigen veld met 3-1 van Rijnmond Hoogvliet Sport. De tiende zege van dit seizoen en één met waarde. Rhoon heeft de laatste periodetitel voor het grijpen, met vier punten voorsprong op OSV Oud-Beijerland en 's-Gravendeel en nog twee duels voor de boeg. "We hebben nog één overwinning nodig", maakt Venekamp een simpele rekensom. "Niet te geloven, maar de ploeg heeft vertrouwen. Waar de ballen maandenlang buitenkant paal gingen, gaan ze nu binnenkant paal."

Rhoon speelt in de reguliere competitie nog tegen Rozenburg en SC Botlek. Beide clubs spelen sowieso nacompetitievoetbal, de één met als inzet promotie, de andere moet vrezen voor een afzink naar het laagste amateurniveau. "Wij moeten het stap voor stap bekijken, maar nacompetitievoetbal zou voor ons wel echt een toetje zijn. We moeten natuurlijk helemaal niets. Wel leuk dat we uiteindelijk toch rond plek vijf a zes kunnen eindigen in de competitie. Dat vertrouwen hebben wij altijd gehouden, al geef ik toe dat het soms best lastig was."

Rhoon is iets verdedigender gaan spelen in de laatste maanden en dat heeft zich uitbetaald. "We zitten nu echt in een flow. Ook tegen Rijnmond Hoogvliet Sport deden wij het weer prima. Zij hadden veel vaker de bal, maar wij sloegen toe. Ook voor mij is dit wel een leerjaar. In het begin kregen wij de schouderklopjes voor ons spel, maar ontbraken de punten, inmiddels pakken wij wel punten met wat andere accenten", besluit Venekamp, die zaterdag met Rhoon op bezoek gaat bij Rozenburg. Die ploeg staat tweede, ver achter de terechte kampioen FC Binnenmaas.

Zesde plek

Rhoon staat inmiddels op de zesde positie in de derde klasse D. De ploeg van trainer Ronard Venekamp heeft 35 punten uit 24 gespeelde wedstrijden. Veel clubs zitten Rhoon in de competitie wel op de hielen. GHVV '13, dat elfde staat, heeft slechts drie punten minder dan de koploper in de derde periode. FC Binnenmaas is al enkele weken kampioen in de derde klasse D. Afgelopen weekend won de nummer één met liefst 16-0 van de nummer laatst, het puntloze Piershil.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden