De New Yorksteppers zijn in training voor hun rit naar Antwerpen. Op de step staat Nick Gardenier. Foto: Joop van der Hor
De New Yorksteppers zijn in training voor hun rit naar Antwerpen. Op de step staat Nick Gardenier. Foto: Joop van der Hor (Foto: Joop van der Hor)

Steprit Hoogvliet - Antwerpen - Hoogvliet

In 2013 stepten ze voor het laatst en hingen de New Yorksteppers de twee driepersoonssteps in 2015 aan de wilgen in de vorm van de stepboom in het centrum van Hoogvliet. Maar het kriebelt weer bij de steppers van toen.

HOOGVLIET - Nick Gardenier is de gangmaker van de (voorlopig) laatste step-fietsrit van de New Yorksteppers. Hij maakte de stepmemorial Antwerpen 2013 mee en dat smaakte naar meer. Zijn gezin en drukke baan als kraanmachinist bij de ECT op de terminal aan de Maasvlakte slokte echter alle tijd op waardoor het er niet van kwam om de inmiddels letterlijk oude stepploeg bijeen te halen. Hij vroeg en kreeg hulp van de man die gezworen had dat Antwerpen zijn laatste steptocht was; Joop van der Hor. "En ik houd mij aan mijn woord want we gaan wéér naar Antwerpen", lacht de inmiddels 65 jarige oprichter van de stepcub die in 1982 voor het eerst een rit maakte, toen naar Parijs en in 2000 van Washington naar New York. De trainingen vanuit Hoogvliet en Spijkenisse zijn begonnen. "We hebben inmiddels al weer zo'n 300 kilometer in de benen", aldus Gardenier.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden