met video Video's Roel van Deursen

Veteranendag brandweer Rotterdam

Op 14 mei vond de vijfde editie plaats van de Veteranendag Brandweer Rotterdam-Rijnmond. Deze werd voor de derde achtereenvolgende keer gehouden in het fraai gelegen The Boathouse Kralingen, gelegen aan de Kralingse Plas. Roel van Deursen nam een kijkje.

Regio - De Veteranen werden verwelkomd door de directeur van de Regionale Brandweer JolandaTrijselaar, die memoreerde dat er sinds de laatste bijeenkomst, een half jaar geleden, drie Oud-Brandweerlieden waren overleden. Ook ging zij in op hetgeen berichten over zwaar gewond personeel met haar persoonlijk doen. Direct daarna ging de gezellige bijeenkomst van start met ontmoetingen, bijkletsen, anekdotes en meer. Oud sportinstructeur Harry Wijnveldt vindt deze Veteranendag zo gezellig en leuk, dat hij er geen overslaat en iedere keer vanuit Amerika Phoenix Arizona naar Nederland komt vliegen! 
Ap Streefkerk en Maurice de Beer antwoorden uitgebreid op de vraag hoe deze bijeenkomsten tot stand zijn gekomen. Wie heeft dit verzonnen? Er was ook een Drone team aanwezig, tegenwoordig een belangrijke aanvulling op het registreren van incidenten, zoals branden, hulpverleningen en zoekacties. Deze vijfde editie was opnieuw een zeer geslaagde!
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden