Kort nieuws

Wandelfeest driedaagse

Hoogvliet - Dit jaar wordt er door een groep ouders van de Andries van de Vlerkschool op 18, 19 en 20 juni een avond-3-daagse georganiseerd. Er wordt gelopen in optocht per klas. Helaas is er voor groep 1 en 2 geen tocht dit jaar. Groep 3 en 4 zullen ongeveer 5 km wandelen, de route voor de groepen 5, 6, 7 en 8 zal ongeveer 6 km zijn, hierdoor is de aankomsttijd redelijk hetzelfde. Meer informatie over o.a. inschrijven volgt snel. Goed humeur, gezelligheid en er zin in hebben is verplicht! Begin en eind locatie is het schoolplein van de Andries van de Vlerkschool. Starttijd is
18.45 uur en aankomsttijd is 20.15 uur. Informatie over o.a. inschrijving volgt snel. Meer informatie is ook te verkrijgen via Fred Visser, e-mailadres: wandel.andries@gmail.com.

Op zoek naar Hornaarvlinder

Albrandswaard - De insectenwerkgroep van Natuurvereniging Eiland Ijsselmonde gaat op zoek naar de Hoornaarvlinder op zaterdag 15 juni. Vertrek 10.00 uur vanaf parkeerplaats nabij NME-centrum "de Groene Draak" in het Reijerpark en 10.15 uur bij de parkeerplaats van Klein Profijt aan de Schenkeldijk in Rhoon, Aanmelden voor deze activiteit van de natuurvereniging kan via: https://www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/agenda/.

Groen voor konvooi vrachtwagens

Regio - Provincie Zuid-Holland gaat verkeerslichten op logistieke routes slim instellen voor vrachtwagens die in konvooi rijden. Dit 'Connected Transport' is een eerste stap om de bereikbaarheid van steden en bedrijven voor de logistieke sector te verbeteren en de uitstoot van CO2 te verminderen. Een eerste stap is de verkeerslichten op logistieke routes slim instellen voor vrachtwagens die in konvooi rijden.

Dat gaat gebeuren op de Veilingroutes in het Westland, de N470 en N209 in het Oostland en de Waalhaven bij Rotterdam. Naar verwachting wordt hiermee 400.000 liter diesel minder gebruikt en levert dit een besparing op van 1300 ton CO2. Momenteel zijn er in de regio Zuid-Holland al zo'n 30 bedrijven geïnteresseerd in deelname. Nog dit jaar worden de voorbereidingen getroffen en begin volgend jaar is de start.

Meer berichten