Voor Rhoon zit het seizoen erop naar de nederlaag in Rotterdam bij VVOR (archieffoto: John de Pater)
Voor Rhoon zit het seizoen erop naar de nederlaag in Rotterdam bij VVOR (archieffoto: John de Pater) (Foto: )

Einde seizoen voor Rhoon (3-1)

De voetballers van Rhoon spelen ook komend seizoen in de derde klasse. De ploeg van trainer Ronard Venekamp ging in de eerste ronde van de nacompetitie in Rotterdam onderuit tegen VVOR. Het werd 3-1 voor de thuisploeg. Die club mag blijven hopen op promotie, voor Rhoon zit een uiteindelijk succesvol seizoen er definitief op.

door Cris Rolandus

RHOON – De start van Rhoon bij de nummer twee van de derde klasse C was goed. Bart Driesse zorgde voor 0-1 na slechts acht minuten voetballen. Die voorsprong waren de bezoekers na een half uur voetballen weer kwijt. "Een gemakkelijk gegeven penalty", vindt Venekamp. "Maar goed, de scheidsrechter gaf 'm, dus 1-1. In de tweede helft was het van beide kanten niet geweldig, maar zij scoorden twee keer uit een dood spelmoment. Een vrije trap van links en één van rechts, en twee keer met het hoofd afgemaakt. Dat is een wapen van VVOR."
Rhoon was niet bij machte om het de Rotterdammers nog lastig te maken. "Het zat er niet meer in. Het was klaar. Dit was voor ons echt een toetje, een extraatje na een paar goede maanden in de competitie", aldus Venekamp, die met Rhoon de derde periodetitel pakte in 3D. "Natuurlijk wilden wij wel, hoop je op nog een duel in de nacompetitie, maar de trein is hier gestopt. Het is mooi geweest. Een goed seizoen. Complimenten voor de ploeg."
Ook voor Venekamp was het een leerzaam jaar. "Zeker, ik ben de dingen hetzelfde blijven doen, ben mezelf gebleven. Ook toen het heel moeizaam ging, in de eerste seizoenshelft. Dat is soms lastig, maar het was wel de juiste koers. We hebben geen gekke dingen gedaan en zijn er altijd in blijven geloven."
Rhoon eindigde in de derde klasse D als achtste. "Volgend seizoen moeten wij mikken op plek vijf a zes. Beter starten dan dit seizoen. Dan loop je ook niet achter de feiten aan. Deden wij dit seizoen wel lange tijd." VVOR speelt in de tweede ronde van de nacompetitie tegen Zuidland, de ploeg van interim-trainer Aad Andriessen. Zuidland rekende pas na strafschoppen af met DVO '32. De wedstrijd eindigde liefst in 4-4.

Voor Rhoon zit het voetbalseizoen 2018/2019 er op, het Rotterdamse VVOR moet nog twee wedstrijden winnen om te promoveren naar de tweede klasse. Dat wordt nog een hels karwei voor VVOR. In de tweede ronde wacht Zuidland, dat vecht tegen degradatie. Bij winst op die club speelt VVOR in de finaleronde op neutraal terrein tegen de winnaar van het treffen tussen OSV Oud-Beijerland en Rozenburg. Die clubs rekenden overtuigend af met respectievelijk Perkouw (3-0) en Kethel Spaland (1-5).

Meer berichten