Mark (PRC Delta) richt pijlen op Klimcup en NK

Het Hoogvlietse wielertalent Mark Mandemaker (12 jaar) is dit wielerseizoen sterk begonnen. Nadat hij in de maand maart bij de Voorjaarscompetitie al zijn goede vorm liet zien, reeg het 12-jarige lid van de Spijkenisser Wielervereniging PRC Delta in de maanden erna de podiumplaatsen aan een. Inmiddels staat de teller op maar liefst 5 zeges en draagt Mandemaker de bolletjestrui als leider in de Limburg Klimcup.

Hoogvliet/Spijkenisse - Zijn mooiste zege tot nu toe boekte de Atheneum-student van Scala Molenwatering op 4 mei in het Limburgse Mechelen. Op een zwaar parcours met in elke ronde de 1 km lange Kleeberg reed hij samen met een andere renner in de laatste ronde weg uit een kopgroep van 8. In de sprint bergop drukte de Hoogvlieter zijn wiel net iets eerder over de streep maakte hij het rijtje in de Kleeberg-Challenge compleet (3e in 2017, 2e in 2018 en winst in 2019). Mandemaker: "Ik was al twee keer op de Veluwe gaan trainen in de maand voor de Kleeberg. Ook waren mijn vader en ik op de donderdag voor de wedstrijd al naar Limburg gereden om nog wat in de heuvels te trainen. Dat heeft goed uitgepakt!"

Klimcup

Als leider in de Klimcup, een klassement bestaande uit 6 wedstrijden waarbij de beste 4 resultaten tellen, startte Mandemaker een week later bij de Jeugdronde van de Heksenberg te Heerlen in de bolletjestrui. Hoewel het deelnemersveld minder sterk was als de week ervoor, motiveerde die trui. In eerste ronde demareerde de Delta-coureur om vervolgens het gehele peloton op een ronde te zetten. Mandemaker; "Dat was wel gaaf! Ik hoop het klassement te kunnen winnen!"

Ook het sprinten gaat hem goed af getuige zijn zeges in Gouda, Spijkenisse en Rotterdam dit jaar. Die sterke sprint moet hem helpen aan een goede klassering op het NK in Ameide, op 15 juni aanstaande. Want op het parcours door het centrum van het dorp en over de Lekdijk zou het wel eens op een sprint kunnen uitdraaien. "We trainen op de club wel vaak op de sprint. We hebben een leuke en sterke groep bij PRC Delta die elkaar beter maakt. En het is erg gezellig!", aldus Mandemaker. "Ik hoop op wind, dan wordt het een zware koers en vallen er misschien al renners af die het tempo op de Lekdijk niet kunnen volgen. Maar vooral hoop ik dat ik eens geen pech heb op het NK", besluit een strijdvaardige coureur.

Naast Mandemaker starten er nog 8 andere renners van PRC Delta op het NK. Allemaal hopen ze om aan het eind van de dag het rood-wit-blauw om de schouders te dragen en met een ingelijste foto in de kantine van de club te komen hangen. Ook voor de club en nieuwe (hoofd)sponsoren zou het mooie publiciteit zijn. Peter de Vree (secretaris van PRC Delta) hierover; "Het is een prachtig gezicht om elke maandag en woensdag die bijna 40 kinderen bij ons op de club in ons nieuwe tenue te zien trainen. Wij als club zouden het natuurlijk schitterend vinden als we voor één of meerdere renners een rood-wit-blauw tenue moeten bestellen!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden