Eerdere editie van de Wielerronde van Albrandswaard. Foto: John de Pater
Eerdere editie van de Wielerronde van Albrandswaard. Foto: John de Pater (Foto: john de pater)

Wielerronde van Albrandswaard

De 19e wielerronde van Albrandswaard wordt op woensdag 19 juni in Rhoon verreden. Op deze avond gaan er drie verschillende categorieën van start. Om 17.30 uur starten de sportklasse en basisleden voor een wedstrijd van 50 kilometer. Om 19.00 uur worden de prominenten weggeschoten en drie kwartier erna, om 19.45 uur is het de beurt aan de elite, beloften en amateurs voor hun wedstrijd van 80 kilometer.

Albrandswaard - Het wielerparcours leidt de renners als vanouds over de Rijsdijk, Dorpsdijk, Zwaluwenlaan en via de Tijsjesdijk terug naar de Rijdsijk. Bij start en finish van de wielerronde aan de Rijsdijk (Viaductweg) zal het VIP- dorp verschijnen. De organisatie is zoals altijd in handen van de Stichting Wielerronde Albrandswaard (SWA) in samenwerking met Putse Rennersclub (PRC) Delta uit Spijkenisse.

VIP-dorp

Aftredend voorzitter Cor van Os van de Stichting Wielerronde Albrandswaard: "Dit jaar hebben we veel te danken aan onze hoofdsponsors MCD Rhoon en Jordex, vele andere sponsors en alle vrijwilligers. De buurtpreventie is aanwezig, de EHBO Rhoon en vele verkeersregelaars. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers in touw met de opbouw van het VIP- dorp en het parcours."

Sportklasse

Bij de sportklasse en de basisleden staat de winnaar van vorig jaar, André van Reek, weer aan de start. Renners uit de omgeving die aan de start staan in deze categorie zijn Ton Ippel, Sjoerd Bult en Joeri van Dijk. Om 19 uur staat het team van Jordex aan de start evenals het team van De Rijke om hun rondjes over het parcours te maken.

Bij de Elite, beloften en amateurs gaan onder andere Louis de Koning, Mitchell Huenders, Raymond Kreder, Marco Kuijvenhoven en Jordi Talen strijden voor een plek op het podium. Op de website van de KNWU voor wegwielrennen staan alle deelnemers die zich hebben ingeschreven, zie voor de link het kader.

Meer berichten