Een kleine selectie uit het grote aantal zorgaanbieders dat u 15 juni van harte welkom heet tijdens de inloopochtend...
Een kleine selectie uit het grote aantal zorgaanbieders dat u 15 juni van harte welkom heet tijdens de inloopochtend... (Foto: Roy Durenkamp)

Open Huis M.C. Doggersbank Hoogvliet

Vanaf april zijn diverse zorgaanbieders in fases verhuisd naar het nieuwe Medisch Centrum Doggersbank. Inmiddels is iedereen gesetteld, zijn de laatste verhuisdozen uitgepakt en zijn ze er allemaal klaar voor; een open huis! Op zaterdag 15 juni is het prachtige nieuwe gebouw naast metrostation Zalmplaat geopend voor publiek. Tussen 09.00 en 12.00 uur is er een inloopochtend voor cliënten en overige geïnteresseerden. Alle zorgaanbieders die zich bevinden op één van de 3 verdiepingen van dit medisch centrum zijn 15 juni beschikbaar voor het stellen van vragen. Tevens geven zij u graag een kijkje achter de schermen. U bent hartelijk welkom.

Door Yvonne Schults

Hoogvliet – Bent u bijvoorbeeld benieuwd wat er gebeurt in een apotheek, dan kunt u op de begane grond terecht bij Apotheek De Murene. Op de begane grond bevinden zich ook Careyn Thuiszorg en STAR-SHL (waar dagelijks bloed wordt afgenomen). Op de eerste verdieping zit Paramedisch Centrum Hoogvliet voor fysiotherapie, waar u naast de behandelkamers ook een kijkje kunt nemen in de fitnessruimte, die is voorzien van de nieuwste apparatuur en waar ook groepsfitness mogelijk is.

Op de eerste verdieping vindt u ook Indigo voor geestelijke gezondheidszorg, Zorgu Thuiszorg, Kinderlogopedie Van de Venne, Osteopathie Van der Ven, de diëtistes van De Groene Appel, podotherapie Gáán en Psychotherapie Albrandswaard. Er zijn hier ook nog enkele bedrijfsruimtes te huur. Op de tweede verdieping zijn vier huisartsenpraktijken gevestigd, namelijk van Dr. I.R. Ong, Dr. J.J. van Leeuwen, Dr. Babrak Mohamad en Gezondheidscentrum Hoogvliet Zalmplaat. Kom gezellig langs, de koffie en het gebak staan voor u klaar tijdens de inloopochtend.

Overwegend positief

Roy Durenkamp van Paramedisch Centrum Hoogvliet: "Wij zijn blij met onze nieuwe locatie en krijgen ook van collega's signalen dat het publiek de weg naar ons nieuwe pand goed weet te vinden. Het is ook echt van deze tijd, allerlei zorgaanbieders bij elkaar, heel praktisch. Natuurlijk moeten mensen altijd even wennen, voor sommigen is het iets verder lopen, maar als ze hier eenmaal geweest zijn, zijn ze toch overwegend positief. Voor mensen die wat minder goed ter been zijn, biedt de wijkbus een prima alternatief, die rijdt hier af en aan in de straat".

Goed bereikbaar

Medisch Centrum Doggersbank is goed bereikbaar per metro. Het bevindt zich naast metrostation Zalmplaat. Als u met de auto komt, kunt u het best parkeren bij Campus Hoogvliet, hier kunt u gratis staan en er is altijd plek. Daar vandaan is het zo'n 100 meter lopen onder de metro door naar het medisch centrum.

U vindt Medisch Centrum Doggersbank aan de Doggersbank 53, 3192 DA in Hoogvliet.

Meer berichten