Tijdens de werkzaamheden aan de Aveling blijven de winkels van Winkelcentrum Hoogvliet goed bereikbaar, aldus Marcel Sigmond
Tijdens de werkzaamheden aan de Aveling blijven de winkels van Winkelcentrum Hoogvliet goed bereikbaar, aldus Marcel Sigmond (Foto: Yvonne Schults)

Winkels Binnenban goed bereikbaar

Marcel Sigmond van Visspecialist Hoogvliet is sinds januari bestuurslid van Winkeliersvereniging Winkelcentrum Hoogvliet. Hij runt zijn winkel er al jaren met veel plezier, net als alle andere winkeliers op de Binnenban. De winkels blijven van 14 juni t/m 2 september, tijdens het groot onderhoud aan de Aveling, gewoon goed bereikbaar. Het publiek moet hooguit een iets andere route kiezen dan gebruikelijk. Gelukkig zijn er voldoende toegangswegen naar de winkels open en blijven de vele parkeerplaatsen beschikbaar.

Door Yvonne Schults

Hoogvliet - Dankzij eerdere misleidende berichtgeving vrezen de winkeliers dat het aantal klanten de komende maanden terug zou kunnen lopen als gevolg van allerlei horrorverhalen over de werkzaamheden aan de Aveling. Marcel: "Die angst is volledig ongegrond. De gemeente gaat het groot onderhoud in fases uitvoeren en er blijven gedurende de hele periode voldoende toegangswegen naar Winkelcentrum Hoogvliet beschikbaar. Alle winkels blijven geopend en er zijn diverse leuke activiteiten, zoals 15 juni een Veiligheidsdag en op 6 juli Diaz Latino's, een feestelijke Zuid-Amerikaanse dag."

De werkzaamheden starten 14 juni, vanaf dat moment gaat er 3 weekenden achter elkaar een rotonde op de schop vanaf vrijdag 19.00 uur tot maandag 05.00 uur. Van 14-17 juni is dit rotonde Laning, van 21-24 juni rotonde Venkelweg en vanaf 28 juni-1juli rotonde Oude Wal. Tussendoor blijven de andere wegen en rotondes goed bereikbaar. Ook de gehele Groene Kruisweg blijft te allen tijde beschikbaar. Ongeacht in welke fase de werkzaamheden zich bevinden, u kunt de Binnenban gedurende de hele periode bereiken via industriegebied Gadering en de Groene Kruisweg. Kies vervolgens route Laning & Cloese, route Laning & Kinheim of rijdt via de Cloese langs de Dorpskerk.

Vanaf 28 juni start het groot onderhoud aan de hele Aveling, waarbij rioolbuizen en persleidingen worden vervangen en de wegen en rotondes worden op sommige plaatsen anders ingedeeld. Ter afronding wordt gebruik gemaakt van fluisterasfalt. Het werkgebied strekt zich uit tussen de A15 en de kruising Spijkenisserbrug. Vanaf 28 juni t/m 2 september kan publiek niet meer over de Aveling vanaf de Groene Kruisweg of A15, ook niet lopend of met de fiets. Maak dan gebruik van bovengenoemde toegangswegen. De busdiensten 78 en 80 rijden een iets andere route, kijk voor meer info op www.ret.nl. De hulpdiensten kunnen de Aveling wel blijven gebruiken in geval van nood. In deze periode blijven de omliggende wijken bereikbaar, de Aveling recht oversteken blijft gewoon mogelijk. Alle parkeerplaatsen op de Binnenban blijven gedurende de hele periode toegankelijk. Wist u overigens dat parkeergarage Hoogvliet-Centrum aan de Klencke altijd gratis beschikbaar is? Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op www.rotterdam.nl/wonen-leven/aveling-noord.

Meer berichten