Patrick Kok gaat na de zomerstop aan de slag bij zondag tweedeklasser Meeuwenplaat (archieffoto: John de Pater)
Patrick Kok gaat na de zomerstop aan de slag bij zondag tweedeklasser Meeuwenplaat (archieffoto: John de Pater) (Foto: john de pater)

Uitdaging voor vv Meeuwenplaat

De hoofdmacht van voetbalvereniging Meeuwenplaat heeft een uitstekend seizoen achter de rug in de zondag tweede klasse D. De nieuwkomer op dit niveau eindigde onder leiding van Gerard van Ruitenberg knap als vijfde. Toch was al snel bekend dat de oefenmeester na één jaar weer zou vertrekken bij de club, zijn opvolger werd in februari gepresenteerd: Patrick Kok.

door Cris Rolandus

HOOGVLIETHij was de afgelopen seizoenen werkzaam bij Heerjansdam, waar Kok het inmiddels afgelopen seizoen net niet afmaakte. Na onderling overleg namen club en trainer afscheid van elkaar. Momenteel is Kok druk bezig met de voorbereidingen op de voorbereiding met Meeuwenplaat. "Ja, donderdag komen wij samen op de club. Dan wordt er afscheid genomen van de mensen die gaan, en worden de nieuwelingen voorgesteld", legt hij uit.

Meeuwenplaat neemt afscheid van niet zomaar twee spelers, Yoeri Rombouts en Mitchell Ott. Zij vertrekken naar IFC (zondag). "We leveren veel assists en goals in. Heel veel. Dat is lastig op te vangen, maar dat vind ik juist wel een uitdaging", vertelt Kok, oud-trainer van onder meer Spartaan '20 en Poortugaal. "Van de spelers die zich bij ons hebben aangemeld gaan wij in de komende periode kijken of zij in het totaalplaatje passen van het eerste. Ik heb een goed gevoel bij deze groep. Vanaf het begin al, ik heb ze regelmatig aan het werk gezien in de afgelopen maanden. Deze selectie wil verder na een goed debuutjaar in de tweede klasse." Kok denkt met Meeuwenplaat ook na de zomer een rol van betekenis te kunnen spelen. "Weer een stapje verder, misschien wel met een schuin oog kijkend naar een periodetitel. Natuurlijk vertrekken de meest scorende spelers, dat weet ik, maar een uitdaging moet je niet uit de weg gaan. Juist niet." Donderdag komt de selectie van Meeuwenplaat bijeen voor een kennismaking. "Leuk, ga ik ook vertellen wat mijn werkwijze is, waar ik voor sta en hoe ik graag speel met mijn ploegen", besluit de nieuwe oefenmeester van de Hoogvlietse zondag tweedeklasser.

Meer berichten