Kort nieuws

Pop-up Vintage

Poortugaal - Na fairs in de tuin is er tijdelijk onderdak gevonden in het pand van Dwars Wonen Waalstraat 2 in Poortugaal, waar gerestylde meubelen worden verkocht. Kom rondsnuffelen tussen het grote aanbod van sfeervolle brocante. Geniet van koffie/ thee met Engels gebak. Vrijdag 14 juni 10.00/ 21.00, zaterdag 15 juni 10.00/ 17.00 uur en zondag 16 juni 10.00/ 17.00 uur

Vier bruggen wandeling

Albrandswaard/ Rotterdam - Stichting SPAL houdt zaterdag 22 juni een gevarieerde groepswandeling over 4 bruggen in Rotterdam. De totale afstand is ongeveer 8 km. Vertrektijd 11.00 uur bij de tramhalte (metrostation) Wilhelminaplein. New York voor een koffie of lunch. Verder richting de Rijnhavenbrug naar Katendrecht en langs de Maashaven naar metrostation Rijnhaven als eindpunt. De wandeling staat open voor Sportief Wandelaars en Nordic Walkers. Er wordt in groepsverband gelopen en onderweg zal er eventueel wat worden verteld over markante punten. Het is geen wandelexcursie maar en actieve recreatieve wandeling. Meer informatie Anton Schering 06-1026 2848 of Hans Groot 06-2255 5743 of www.sportbalans.nl. Kosten € 2,- per persoon of een stripje van stichting SPAL.

Keurmerk dementie vriendelijk

Hoogvliet - Uitvaartzorg Hoogvliet is de eerste uitvaartondernemer in Rotterdam met het keurmerk: 'Dementie vriendelijke uitvaartverzorging'. "Afgelopen week ontving ik het certificaat voor geregistreerd dementie vriendelijke uitvaartverzorger van "DeMensTraining®" in samenwerking met 'Samen dementievriendelijk' (Alzheimer Nederland)." Anno 2019 zijn er in Nederland 295.000 mensen die een vorm van dementie hebben. In Zuid-Holland zijn dat er 67.000. De verwachting is dat in 2040 er 520.000 mensen alzheimer zullen hebben. Er is al veel bekend over de ziekte, maar genezen is nog niet mogelijk. De training is gericht op mensen die alzheimer hebben en die te maken krijgen met het overlijden van een dierbare. Door rekening te houden met het Ziektebeeld en weten hoe je iemand het beste kan benaderen, kan je iemand die alzheimer heeft op diverse momenten betrekken bij de uitvaart.

Meer berichten