Heerlijk stuinen in andermans tuin

De Open-Tuin-Dag in Rhoon wordt dit jaar gehouden op zaterdag 29 juni. Op deze dag zijn de tuinen van Jeanette Broekhuis en Elke Ginsberg open van 10.00 tot 17.00. Geïnteresseerden zijn welkom een wandeling te maken door deze tuinen. Er is geen entreeprijs, wel staat er een collectebus waarin u een vrijwillige bijdrage kunt doen voor de Hersenstichting.

Door Yvonne Schults

Albrandswaard - De tuin van Jeanette Broekhuis (Achterdijk 2, Rhoon) is een grote landschappelijke tuin met verrassende hoekjes en vele bloemenperken. Je kunt wandelen door het bos, over de heuvel en rond de vijver, langs de bessenhoek, de schaduwtuin en de zonnehelling. Er is ook kunst te zien: In de serre worden werken geëxposeerd van Susan Paludanus uit Rhoon en Jan Bakker uit Spijkenisse. Voor kinderen is er een speurtocht door de tuin. Zij hoeven niets van bloemen te weten (maar misschien leren ze nog iets) en zij hoeven niet van tevoren te worden aangemeld.

Kosteloos maar met prijs. Zoals elk jaar kan het publiek een kopje koffie of thee met iets lekkers bij de keuken ophalen en ergens in de tuin gaan zitten om ervan te genieten. Er is ook traditiegetrouw een plantenmarkt met allerlei tuinplantjes te koop. Ook hiervan gaat de opbrengst naar de Hersenstichting.

De tweede tuin die opengesteld wordt 29 juni is die van Elke Ginsberg (Sering 13, Rhoon). Dit is een keurig onderhouden, vrij klassieke tuin. Deze tuin wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid van bomen, struiken en vaste planten in oogstrelende, kleurrijke borders. Zelf noemt Elke het een "liefhebberstuin" en je ziet inderdaad haar liefde voor mooie planten die zich goed gedragen, maar ook voor treffende kleur- en bladcombinaties. Ook hier is het zeer aangenaam vertoeven en zijn een paar tuinplantjes te koop. U bent u van harte welkom. Kom indien mogelijk met de fiets, om de overige bewoners van de Sering en de Achterdijk niet te zeer te belasten.

Meer berichten