Quincy de Lobel speelt na de zomer in het rood-witte shirt van zaterdag tweedeklasser Hellevoetsluis (archieffoto: John de Pater)
Quincy de Lobel speelt na de zomer in het rood-witte shirt van zaterdag tweedeklasser Hellevoetsluis (archieffoto: John de Pater) (Foto: john de pater)

Quincy de Lobel naar Hellevoetsluis

Quincy de Lobel degradeerde in het inmiddels afgelopen seizoen met de hoofdmacht van Pernis naar de vierde klasse. Een flinke klap. "Ik vind het eigenlijk een schande dat wij in de nacompetitie verloren van DVV '09", vertelt de 21-jarige voetballer, die na de zomerstop bij tweedeklasser Hellevoetsluis speelt. "Trainer Edwin de Koning volgde mij al langer."

door Cris Rolandus

PERNIS – En dus verkast De Lobel na één jaar Pernis - daarvoor speelde hij bij SC Botlek - alweer bij die club om het een paar niveaus hoger te gaan proberen. Twijfelen doet hij niet. "Ik ga slagen bij Hellevoetsluis, daar ben ik van overtuigd. Mijn doel is uiteindelijk om het hoogst haalbare te bereiken. Plezier staat voorop, maar ik wil er wel alles uithalen. Dus richting hoofdklasse, of misschien wel tweede divisie."

De Lobel had nooit verwacht met Pernis af te zinken naar het laagste amateurniveau. "Ik vond echt dat wij een ploeg hadden voor de top-5. Op de trainingen was het ook goed, maar op de zaterdagen tijdens de wedstrijden stond er geen team", aldus de middenvelder, die het liefst op tien speelt. "We hebben het helemaal aan onszelf te wijten dat wij voorlaatste zijn geworden en er uiteindelijk via de nacompetitie zijn uit gegaan. En toch wilde ik blijven, ik wilde de club niet in de steek laten. Maar toen meer spelers vertrokken, ben ik toch voor Hellevoetsluis gegaan. De trainer, Edwin de Koning, volgde mij al langere tijd. Ook toen ik bij SC Botlek speelde. Hellevoetsluis heeft een voetballende ploeg, ik heb ze al een keer aan het werk gezien. Ik ben zelf ook een voetballer, daar moet ik het van hebben, al heb ik bij Pernis ook geleerd om de mouwen op te stropen, de beuk er in te gooien. Dat moest wel in veel wedstrijden. Ik begrijp nog steeds niet hoe het zo ver heeft kunnen komen met Pernis", aldus De Lobel, zoon van Serge de Lobel, die vorig seizoen ook deel uitmaakte van de technische staf van Pernis. "Hij was voor mij niet de reden om naar Pernis te gaan. Had er eigenlijk niets mee te maken." Quincy de Lobel heeft deze week kennis gemaakt met zijn nieuwe teamgenoten bij voetbalvereniging Hellevoetsluis.

Quincy de Lobel speelde maar een jaar bij Pernis. Zelf kwam hij dit seizoen tot dertien treffers voor de nummer dertien van de derde klasse D. "We misten een leider bij Pernis, ons team was te jong. Daardoor zijn we gedegradeerd. Toch voelde ik het niet aankomen. Helemaal niet," aldus de twintiger, die naar Hellevoetsluis gaat. "Mijn eerste indruk van de club is goed. Ze doen het uitstekend in de tweede klasse, ik geloof dat een plek in de top-5 weer het doel is komend seizoen."

Meer berichten