Vele genodigden en inwoners maakten 13 juni van de gelegenheid gebruik afscheid te nemen van burgemeester Hans Wagner
Vele genodigden en inwoners maakten 13 juni van de gelegenheid gebruik afscheid te nemen van burgemeester Hans Wagner (Foto: Yvonne Schults)

Afscheid burgemeester Hans Wagner

Op de kop af zes jaar is Hans Wagner burgemeester geweest van de gemeente Albrandswaard. Hij werd benoemd per 17 juni 2013 en is vanaf 17 juni 2019 officieel ambteloos burger. Op 13 juni werd een afscheidsreceptie gehouden in het Kasteel van Rhoon. Tussen 20.00 en 22.00 uur konden genodigden en belangstellenden afscheid nemen van Hans Wagner en zijn gezin. Zij blijven vooralsnog in Poortugaal wonen. Hans Wagner oriënteert zich nog op een nieuwe loopbaan, hij gaat eerst even genieten van wat welverdiende vrije tijd.

Door Yvonne Schults

Albrandswaard – Eerder die middag leverde hij zijn ambtsketen al in en sprak het college, de raad en genodigden toe in de raadzaal. Bij aankomst in de Kasteel werd het bezoek verwelkomd door de klanken van de Volharding. Bezoekers bedanken de burgemeester en laten goede wensen en cadeaus achter. Gedurende de avond zijn er drie speeches: de eerste is van Arjan Littooij namens Veiligheidsregio Rotterdam. Hij roemde Hans om zijn scherpte en alertheid op veiligheid. Altijd was hij aanwezig bij grote incidenten. "Hans", zei Arjan, "je was een betrokken burgemeester, ook een beetje eigenwijs, wilde altijd persoonlijk goed worden geïnformeerd over een incident, niet via een Appje. Ook heb je altijd openlijk je waardering uitgesproken voor de brandweervrijwilligers".

Daarna was het de beurt aan Rob van der Meer van RTV Albrandswaard. Hij kent Hans Wagner al ruim 25 jaar. Het begon allemaal bij het radioprogramma Groove Garden in Schiedam. Wat veel mensen wellicht niet weten is dat Hans Wagner al vijf jaar lang zestien uur per maand radioprogramma's presenteert op RTV Albrandswaard. Rob: "Hans en ik hebben veel gemeen, dezelfde haardracht, allebei de liefste vrouw van de wereld, allebei politiek actief en we houden allebei van muziek. Ik ben blij dat Hans ook na zijn vertrek als burgemeester van Albrandswaard bij ons blijft om elke zondag van 20.00-22.00 uur en twee keer per maand op zaterdag van 18.00 tot 20.00 uur muziekprogramma's te blijven presenteren".

Als laatste neemt Remco Abel het woord. Hij bedankt de burgemeester voor zijn betrokkenheid bij zijn gezin tijdens en na de brand, die 19 september 2018 zijn huis en restaurant in de as legde. Remco: "Ik heb Hans leren kennen als een betrokken man, bereikbaar voor iedereen. Hierbij is hij van harte uitgenodigd voor een lunch of diner in mijn nieuwe restaurant dat begin 2020 opent". Na al deze lovende woorden bedankt Hans Wagner alle sprekers en overige aanwezigen voor hun komst: "Dank je wel Albrandswaard voor de afgelopen mooie jaren. Ik heb me altijd met plezier voor jullie ingezet. Vanaf maandag (17 juni) ben ik ambteloos burger en daar kijk ik erg naar uit."
Gedurende twee weken worden de honneurs waargenomen door locoburgemeester Marco Goedknegt. Op 1 juli zal de nieuwe burgemeester, Jolanda de Witte (D66), worden geïnstalleerd.

Meer berichten