Links het oude, rechts de nieuwe shirtjes van kinderdoor De Regenboog. Dankzij de Wensboom-actie van de Rotary werden 14 wensen vervuld
Links het oude, rechts de nieuwe shirtjes van kinderdoor De Regenboog. Dankzij de Wensboom-actie van de Rotary werden 14 wensen vervuld (Foto: Rotary)

Rotaryclub laat 14 wensen uitkomen

Op 12 juni om 19.30 uur was het feest op het Kasteel van Rhoon. De commissie Community Service van Rotaryclub Rotterdam-Botlek heeft 14 wensen vervuld van mensen uit de regio. In april organiseerden zij een 'Wensboom-actie', waar mensen en groepen een wens konden indienen. De commissie heeft alle inzendingen beoordeeld en besloten 14 wensen in vervulling te laten gaan. Na koffie met gebak werden de wensen kort toegelicht, door de aanvrager of door de begunstigde zelf.

Door Yvonne Schults

Albrandswaard – Eerst was kinderkoor De Regenboog uit Poortugaal aan de beurt. Zij wilden graag nieuwe shirtjes voor de 17 leden en met deze bijdrage van de Rotary is dat gelukt. Vervolgens kregen bijstandsmoeder Esther en haar 3 kinderen uit Albrandswaard een dierentuinabonnement. Esther is 9 jaar geleden uit Nigeria gevlucht en leert momenteel Nederlands, zodat haar kinderen niet meer hoeven tolken. De Vrienden van de Plantage, een streekverpleeghuis uit Brielle, ontvingen een bijdrage voor de aanleg van een dementietuin. Mevrouw Linda Berkenbosch wilde haar moeder bedanken, die tijdens haar ziekte 1,5 jaar voor haar en haar 2 kinderen heeft gezorgd. Zij ontving een bijdrage waarmee ze haar moeders voortuin kan laten opknappen. Reza en Fina zijn gevlucht uit Iran en hard bezig met inburgeren en integreren. Voor vervoer zijn zij afhankelijk van de fiets, dus ontvingen zij een bijdrage voor een nieuwe fiets. De inrichting van de huisvesting van Profila Zorg aan de Wanmolen in Poortugaal is recent vernieuwd, alleen verlichting ontbrak nog. Dankzij de Rotary kunnen zij deze aanschaffen.

Han Bakker ontving namens Esperanza een bijdrage voor de DuoFiets, die sinds kort in Albrandswaard rondrijdt en te boeken is via Stichting Welzijn Albrandswaard. Mees Mertens zit in Heavy Metalband Locus Amoenus en wil met de verkoop van merchandise geld bijeen brengen voor onderzoek naar diffuse longaandoeningen. Hij kan meer t-shirts kopen nu. Hotspot Hutspot heeft 2 locaties in Rotterdam, Lombardijen en Crooswijk, waar ze maaltijden bereiden met resten van AH, groothandels en lokale moestuinen. Iedereen mag koken of bedienen, ze hebben vrijwilligers van 10-70 jaar en zijn echt een verbindende factor. De bomenridders kregen een bedrag voor aanplant van een gedenkbos in Albrandswaard. Hier worden bomen geplant om een overlijden, geboorte of jubileum te gedenken. Het Verhalenhuis Katendrecht viel in de prijzen vanwege hun verbindende rol door verhalen te presenteren van allerlei culturen. Het geld gaat naar een productiekeuken. Elf Ranken Barendrecht kon dankzij de Rotary een nieuwe tuinset aanschaffen zodat de licht verstandelijk beperkte mensen lekker van de zon kunnen genieten. BuurtPreventie Rhoon-Noord ontving een bijdrage voor portofoons om de onderlinge bereikbaarheid te vergroten. Tot slot kreeg Sportclub Oude Maas Hoogvliet geld voor 10 nieuwe waterpoloballen. De Rotary was blij met zulke mooie wensen.

Meer berichten