Elly Bezemer van Muziek Actief en Heleen Visser, Consulent Mantelzorg.
Elly Bezemer van Muziek Actief en Heleen Visser, Consulent Mantelzorg. (Foto: )

Muziek en dementerenden

Steunpunt Mantelzorg SWA houdt samen met Muziek Actief op maandag 24 juni een muziek- en zangmiddag voor mantelzorger en hun naaste met dementie. Belangrijke momenten in ons leven zijn vaak gekoppeld aan muziekherinneringen.

Albrandswaard - Momenten van geluk, verdriet en vreugde die je niet wilt kwijtraken. Bij mensen met dementie kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel hiervan naar boven halen. Er komt steeds meer bewijs voor de positieve effecten van het luisteren naar muziek bij mensen met dementie. Veel van hen luisteren graag naar de muziek die hen rond hun twintigste emotioneel raakte. Maar smaken kunnen natuurlijk verschillen.
Muziek is één van de laatste dingen in het brein dat vertrekt. Het beïnvloedt de stemming positief en het is een manier om contact te maken. Ook voor mensen met dementie in een ver gevorderd stadium. Vaak komen naar aanleiding van de muziek allerlei herinneringen, verhalen en emoties los.
Muziek heeft een wonderbaarlijke uitwerking op uw naaste met dementie. Om bovenstaande te ervaren nodigt Heleen Visser, Consulent Mantelzorg samen met Elly Bezemer, Muziek Actief belanghebbenden uit. Deze middag wordt er gezongen en ligt de nadruk op plezier en gezelligheid. Maandag 24 juni van 13.30 uur tot 15.00 uur bij JCA, Albrandswaardsdijk 180, 3172 XB Poortugaal. Kosten: € 3,- p.p.

Meer berichten