Jeffrey van Veen verruilt SV Poortugaal na de zomerstop voor zaterdag tweedeklasser Nieuwenhoorn (foto: John de Pater)
Jeffrey van Veen verruilt SV Poortugaal na de zomerstop voor zaterdag tweedeklasser Nieuwenhoorn (foto: John de Pater) (Foto: )

Jeffrey van Veen: 'Plezier terugkrijgen'

Jeffrey van Veen speelt in het nieuwe voetbalseizoen voor Nieuwenhoorn. De 22-jarige speler komt over van SV Poortugaal. "Veel vrienden van mij spelen bij Nieuwenhoorn, zo is het balletje een beetje gaan rollen. En het is een grote amateurclub, ik ben benieuwd", aldus Van Veen.

door Cris Rolandus

POORTUGAAL – De aanvaller speelde in de jeugd van Spijkenisse, verkaste vervolgens kortstondig naar de beloften van FC Dordrecht, om via het Oud-Beijerlandse SHO bij Oude Maas te belanden. Met die club maakte hij de fusie met PSV Poortugaal mee. "Maar het afgelopen seizoen was teleurstellend. We dachten bovenin mee te kunnen doen, maar uiteindelijk hebben wij moeten vechten tegen degradatie. Het rommelde ook wel. Niet tussen de spelers trouwens", zegt Van Veen, die ook een trainerswissel meemaakte. Henk Dirven vertrok, Marco van Rijn kwam om het seizoen af te maken.

Bij Nieuwenhoorn komt Van Veen bekende gezichten tegen. "Met Tim van der Lijn, Mike van de Ruit en Roeland de Bruijne heb ik in de jeugd gespeeld bij Spijkenisse. Een mooie tijd. Eigenlijk mijn mooiste tijd als voetballer. Ik had de droom om het betaald voetbal te halen, stiekem nog steeds een klein beetje, maar ik had er misschien meer energie in moeten steken. Bij Spijkenisse speelde ik in de jeugd in alle hoogste elftallen, ging het heel makkelijk en scoorde ik veel, maar zo eenvoudig was het bij de senioren niet meer. Ik dacht wel even te gaan spelen, maar zo werkt dat niet."

Een half jaar bij de beloften van FC Dordrecht volgde. "Ik zat wel tegen het eerste aan, ging ook mee op trainingskamp, maar haalde het niet. En ze stopten met de belofteploeg. Toen ben ik naar SHO gegaan en daarna naar Oude Maas." Bij Nieuwenhoorn is vooral het plezier terugkrijgen belangrijk na een moeizaam jaar bij SV Poortugaal. "Weer lekker voetballen. Ik ben het plezier wel een beetje kwijtgeraakt. Nieuwenhoorn is een grote club en ik vind het fijn om met bekenden te spelen. Dat ik Nieuwenhoorn niet goed ken vind ik niet erg, dat is juist leuk. Ik sta altijd wel open voor nieuwe uitdagingen."

Jeffrey van Veen over zijn nieuwe uitdaging in de tweede klasse bij Nieuwenhoorn: "Ik heb de trainer, Ron van den Berg, nog niet gesproken, maar in de gesprekken die ik met de club heb gehad kwam wel naar voren dat ze in het nieuwe seizoen voor het kampioenschap willen gaan. Daar hebben ze dit seizoen net naast gegrepen." Nieuwenhoorn eindigde in het inmiddels afgelopen seizoen als tweede in de tweede klasse D, achter kampioen Neptunus-Schiebroek.

Meer berichten