Een van de initiatiefnemers, Fred Visser (geel hesje), kijkt trots en tevreden terug op een gezellig wandelfeest...
Een van de initiatiefnemers, Fred Visser (geel hesje), kijkt trots en tevreden terug op een gezellig wandelfeest... (Foto: Yvonne Schults)

Beste vriendin mee en gaan!

Een groep ouders van OBS Andries van der Vlerk organiseerde een driedaags Wandelfeest op 18, 19 en 20 juni. Reden was dat er ook dit jaar geen avondvierdaagse georganiseerd werd in Hoogvliet. Dit vonden de ouders jammer en daarom namen ze zelf het initiatief. De schooldirectie stond achter dit plan, want de school promoot een gezonde leefstijl.

Door Yvonne Schults

Hoogvliet – Zo'n 30 leerlingen gingen met ongeveer 30 volwassenen op pad om drie avonden zo'n vijf kilometer af te leggen. Op de eerste avond verzamelden meelopende leerkrachten, ouders en kinderen zich rond 18.45 uur op het schoolplein. Alleen groepen 1 en 2 waren niet van de partij. Niet alle kinderen gingen even enthousiast van start, maar meegebracht lekkers en de aanwezigheid van beste vrienden en vriendinnen deed een hoop. Fred Visser, een van de organiserende ouders, had drie routes uitgestippeld en fungeerde samen met interim directeur Anneke van Ooijen als verkeersregelaar bij het oversteken. Er was geprobeerd dit te beperken om risico's zo klein mogelijk te houden. Fred: "Het wandelfeest was een spontane actie waardoor ik pas zo'n drie weken voor het feest begon met de organisatie. Daardoor was de opkomst niet zo groot als ik had gehoopt, maar voor zo'n eerste poging mag ik niet klagen". Fred heette iedereen welkom en wenste het gezelschap een gezellige wandeling. Kyra gaf aan dat ze al haar meegebrachte snoep ging delen met haar vriendin. In het wandelen zelf had ze niet zoveel zin, maar dat veranderde toen ze eenmaal op weg was. Ilze, die met beste vriendin Ranomy liep, had er wel zin in. De eerste avond ging de route richting Duifhuisweg, over het fietspad de polder in en rechtsaf langs de sportvelden en de manege, een rondje rondom de wijk dus. De kinderen liepen meestal netjes achter elkaar, af en toe gecorrigeerd door de meewandelende volwassenen. De sfeer was goed, dat beloofde veel voor de volgende avonden. Sponsoring werd op woensdag verzorgd door De Meiden Chocola & Snoep (ijsjes en snoep) en op donderdag door Kwalitaria Nieuwveld (ijsjes). De medaille na de derde avond was een mooie afsluiting. Anneke van Ooijen: "Wij hebben veel activiteiten doordat wij sinds 2009 een 'Lekker Fit'-programma draaien met extra aandacht voor beweging, gezond eten en een gezonde leefstijl. Als school hebben wij bijvoorbeeld ook meegedaan aan de Kids Run tijdens de Marathon van Rotterdam. Op school komt eenmaal per jaar een diëtist die de kinderen meet en weegt en de gegevens bespreekt met de ouders. Het eten van fruit wordt gepromoot, net als het drinken van water".

Vierdaagse vanaf 2020?

Inmiddels zijn er vanuit de Gebiedscommissie op initiatief van Simone Smid en Barry Mellegers plannen om vanaf 2020 weer jaarlijks een avondvierdaagse te organiseren in Hoogvliet. Vrijwilliger worden? www.avond4daagsehoogvliet.nl/.

Meer berichten