Minder mobiele inwoners van Albrandswaard kunnen vanaf 12 september gebruik maken van AutoMaatje Albrandswaard
Minder mobiele inwoners van Albrandswaard kunnen vanaf 12 september gebruik maken van AutoMaatje Albrandswaard (Foto: ANWB)

AutoMaatjes gezocht in Albrandswaard

Door Yvonne Schults

Initiatief start 12 september

Stichting Welzijn Albrandswaard (SWA) start op 12 september om 10.00 uur het project ANWB AutoMaatje Albrandswaard met een feestelijke eerste rit. Deze eerste rit zal worden uitgevoerd door wethouder Mieke van Ginkel en Quido Maas van Regieteam Albrandswaard. Doel van dit project is mensen die nu vaak gedwongen thuis zitten omdat ze minder mobiel zijn, weer deel te laten nemen aan het sociale en maatschappelijke verkeer. SWA zoekt nu AutoMaatjes en deelnemers.

Albrandswaard – Vrijwilligers, de zogenaamde AutoMaatjes, vervoeren met hun eigen auto minder mobiele buurtgenoten naar de kapper, de dokter, het ziekenhuis of naar een vriendin, het kan allemaal. Deze mensen kunnen niet zelf voor vervoer zorgen of kunnen lastig gebruik maken van bestaande vervoersdiensten. AutoMaatjes brengen hen zo letterlijk terug in de maatschappij. Naast vervoer is het persoonlijke contact en elkaar een handje helpen van groot belang. Coördinatie van het project is in handen van SWA. Ruim 1.000.000 mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat zij door leeftijd of gezondheid steeds meer worden beperkt in hun bewegingsvrijheid. Zelf auto rijden kan vaak niet meer en steeds een beroep doen op naasten is vaak lastig. Door AutoMaatje Albrandswaard toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook minder mobiele mensen weer deel uitmaken van de maatschappij. ANWB AutoMaatje is opgericht in december 2016 en is op dit moment actief in 46 gemeenten in Nederland. Eind 2019 zullen ze landelijk in meer dan 75 gemeenten actief zijn met ANWB AutoMaatje.

Wilt u AutoMaatje worden?

Inwoners van Albrandswaard die graag vrijwilliger (AutoMaatje) willen worden bij AutoMaatje Albrandswaard kunnen contact opnemen met coördinator Yvonne Schults, 010-5018322 of y.schults@welzijnalbrandswaard.nl. Zij neemt dan z.s.m. contact met u op voor een intakegesprek.

Hoe boekt u als deelnemer een rit vanaf 12 september?

Wie gebruik wil maken van AutoMaatje Albrandswaard (deelnemer) belt vanaf 12 september uiterlijk 2 werkdagen van tevoren met AutoMaatje Albrandswaard, telefoonnummer 010-5018322. De receptiemedewerker van SWA neemt de rit op, koppelt de deelnemer aan een vrijwilliger (AutoMaatje) en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers en eventuele parkeerkosten ter plaatse. Voor de rit wordt 30 cent per kilometer gerekend. De minimum-ritprijs is € 2,50 per rit.

AutoMaatje Albrandswaard is een samenwerking tussen gemeente Albrandswaard, Stichting Welzijn Albrandswaard (SWA), de ANWB, een aantal zakelijke partners en enthousiaste vrijwilligers. Wij houden u de komende tijd regelmatig op de hoogte van de voortgang van dit project.

Meer berichten