Bestuursleden annex feestcommissie van tennisvereniging LTV de Laatjeskaai in Pernis. V.l.n.r. Secretaris Erik Ketting, penningmeester Thea van de Steenhoven en voorzitter Jan Ketting.
Bestuursleden annex feestcommissie van tennisvereniging LTV de Laatjeskaai in Pernis. V.l.n.r. Secretaris Erik Ketting, penningmeester Thea van de Steenhoven en voorzitter Jan Ketting. (Foto: Joop van der Hor)

LTV Laatjes Kaai tennist al 50 jaar

Joop van der Hor

PERNIS- Is het nou LTV de Laatjeskaai of Laatjes Kaai? In Pernis malen ze er niet om hoe de naam officieel luidt. "Als je maar opschrijft dat het een hele leuke vereniging is met een rijke historie en gezellig kantine voor de allerlaatste set voor sluiting", aldus preses Jan Ketting (61).

Jan 'Kap' zoals de bijnaam luidt van voorzitter Jan Ketting vanwege zijn listige kapballetjes welke vlak achter het net doodvallen, heeft speciaal voor het interview een colbertje met stropdas. De mussen vallen dood van het dak van kantine 'de Vuurdoorn' maar Ketting blijft een heer van stand gelijk een 'veurzitter' betaamd. Hij roemt de rijke historie van de club. "De vereniging is op 2 juni 1969 opgericht door mevrouw De Ruigh en de heren Verweel en Vonk. Het grappige is dat geen van drie ooit een racket heeft aangeraakt maar in de strenge winter van 1970 wel op de ondergespoten banen hebben geschaatst. Dat leverde gelijk een 'penalty' op van de gemeente Rotterdam. De gravelbanen onderspuiten mocht niet vanwege voortijdige slijtage maar in Hoogvliet mocht het wel. Daar golden andere regels, iets waar onze vereniging helaas vaker last van heeft gehad", aldus Ketting die, zachtjes uitgedrukt, niet altijd even blij is met de 'medewerking' vanuit Rotterdam en het Sportbedrijf. "Het lijkt wel of ze ons al hebben opgegeven. Maar wij zijn een springlevende vereniging met ruim 85 leden, bijna allemaal uit Pernis en dragen daarmee een behoorlijk sociaal maatschappelijk steentje bij. Of de zo gewenste duurzame banen ooit kunnen worden aangelegd? "Ik hoop het en we knokken er als bestuur keihard voor."

Thea Steenhoven weet nog dat de eerste kassa een lege ballendoos was en Erik Ketting spreekt over een Pipowagen als kleedkamer annex kantine. "Het was behelpen maar wel oergezellig en zo is het eigenlijk nog steeds, héél gezellig!" De drie bestuursleden zijn samen met een fijne groep vrijwilligers al maanden bezig met de voorbereidingen van het jubileumjaar en zijn maar wat trots op die vrijwilligers. "Ze zijn goud waard maar krijgen voor al het werk slechts een biertje of glaasje fris tijdens een gezellige clubavond", zegt Thea. "En natuurlijk onze oprechte dank' klinkt het in koor uit de monden van Erik en Jan. Het is duidelijk; zonder vrijwilligers en sponsors als Atlantic Horizon Group geen vereniging!"

Op 6 juli verzorgt de voormalige nummer 11 op de ATP World ranking list een tennisclinic en demonstratiewedstrijd. Schalken haalde 3x de kwartfinale van Wimbledon en verloor in de halve finale van de US Open van Pete Sampras. Aanvang 14.00 uur. Gratis toegang. Op 5 oktober is er groot feest en komende zondag is de finale van het Open Euro Trade Dubbeltoernooi.

Meer berichten