Ronald van der Zalm heeft een nieuwe club gevonden, hij gaat aan de slag bij het Rotterdamse FC IJsselmonde (archieffoto: John de Pater)
Ronald van der Zalm heeft een nieuwe club gevonden, hij gaat aan de slag bij het Rotterdamse FC IJsselmonde (archieffoto: John de Pater) (Foto: )

Nieuwe club Ronald van der Zalm

Ronald van der Zalm heeft vorige week een nieuwe club gevonden. De voormalig trainer van onder meer Meeuwenplaat en WCR gaat aan de slag bij FC IJsselmonde. Bij die vereniging neemt hij de zaterdagtak onder zijn hoede. De hoofdmacht van de Rotterdamse club komt uit in de derde klasse.

HOOGVLIETDe oefenmeester was in de afgelopen jaren de eindverantwoordelijke bij HOV/DJSCR, waar hij het zondagelftal leidde. Van der Zalm vertrok zelf eerder, in april. "Nu weer op zaterdag aan de slag bij FC IJsselmonde. Het zaterdagvoetbal leeft toch meer", vindt hij. "Ik vind het niveau niet eens perse hoger, maar er is meer beleving. Het is drukker bij de clubs, ook omdat de jeugd op zaterdag speelt."

Van der Zalm combineerde zijn functie bij HOV/DJSCR ook enige tijd met het trainerschap bij de zaterdagtak van WCR. Bij de vereniging uit Rhoon stapte hij zelf op begin 2018. "Dat doe ik niet nog een keer, op zaterdag en zondag trainen. Dat was echt eenmalig. Ik heb gewoon een drukke baan, eigenlijk was dat niet te doen. Het was wel zwaar."

FC IJsselmonde wordt Van der Zalms nieuwe uitdaging. John van Leeuwen en assistent Mark van Zanten besloten vorige maand te vertrekken. "Ik kom er laat bij, dus de selectie is al helemaal rond. Een paar jongens ken ik van naam. Ik heb een goed gevoel bij FC IJsselmonde. Het complex ziet er goed uit, ik heb goede gesprekken gehad. Over doelstellingen hebben wij niet echt gesproken. Natuurlijk ga je voor het hoogst haalbare, maar we zien wel hoe het gaat lopen. We gaan met z'n allen proberen om iets neer te zetten", aldus Van der Zalm, die enkele jaren geleden nog het Hoogvlietse Meeuwenplaat trainde.

Zesde in eindstand

FC IJsselmonde eindigde in het inmiddels afgelopen seizoen als zesde in de zaterdag derde klasse C, ruim achter nummer vijf Perkouw. Charlois overtuigde in die afdeling door met acht punten voorsprong op naaste belager VVOR kampioen te worden. Nummer drie DVO '32 had zelfs achttien punten minder. Charlois speelt in het seizoen 2019/2020 in de tweede klasse.

Ronald van der Zalm stapte in april op bij voetbalvereniging HOV/DJSCR. Met die club bivakkeerde de oefenmeester onderin de derde klasse. Aitor Spetter, zijn assistent, nam de honneurs waar tot het einde van het seizoen. De Capellenaar blijft in het nieuwe seizoen ook hoofdtrainer van de Rotterdamse club. De oud-keeper was in het verleden ook actief bij Rijnmond Hoogvliet Sport als keeperstrainer en bij WCR uit Rhoon als assistent-trainer.

Meer berichten