Infobijeenkomst Rhoonse Stort

Infobijeenkomst Rhoonse Stort

De werkgroep Herinrichting Rhoonse Stort houdt woensdag 10 juli van 19 tot 21 uur een informatiebijeenkomst in het Atrium van het gemeentehuis aan de Hofhoek 5 in Poortugaal. De gemeente ondersteunt dit initiatief graag.

Albrandswaard - Op deze avond presenteert de werkgroep een plan voor de herinrichting van de Rhoonse Stort na sanering en wisselt zij hierover graag van gedachten met belangstellenden. Deskundigen zijn aanwezig om de keuzes toe te lichten.

Werkgroep

De werkgroep Herinrichting Rhoonse Stort is samengesteld uit de betrokken partijen in het gebied: Vereniging Carnisse Grienden, Stichting Bomenridders Albrandswaard, Gebiedscoöperatie Buijtenland, omwonenden, gemeente, Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde, de provincie Zuid-Holland, Waterschap Hollandse Delta en adviseurs.

Verbeteringen

De partijen hebben gezamenlijk gewerkt aan een goed en haalbaar voorstel voor de herinrichting. Het bos is ondertussen gekapt en het is duidelijk dat er geen bomen terug kunnen komen. Maar wat dan wel? Hierover heeft de werkgroep nagedacht en is tot een plan gekomen.
Het is de bedoeling om dit plan als breed gedragen advies ter realisatie aan de verantwoordelijke bestuurders voor te leggen. Voordat dit gebeurt, hoort de werkgroep graag de mening van inwoners over dit voorstel, voor eventuele verbeteringen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden