Kort nieuws

Kort nieuws

Kabouterpad

Albrandswaard - In Albrandswaard wordt op woensdag 3 juli een geopend. en zijn paden speciaal voor kinderen. Staatsbosbeheer en Natuur- en recreatieschap IJsselmonde vinden het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd kennis maken met de natuur, en daar is het ideaal voor. Kinderen van 3 t/m 7 jaar gaan als kabouter op zoek naar kaboutersporen en voeren onderweg opdrachten uit in de natuur. Staatsbosbeheer heeft door heel Nederland en, maar in deze regio was er nog geen. Het Kabouterpd begint en eindigt bij restaurant Tasman aan de Albrandswaardsedijk 160 in Poortugaal. Om 16.15 zal na een woordje van de boswachter het pad geopend worden door de kinderburgemeester van de gemeente Albrandswaard. Hierna mogen de eerste kinderen het kabouterpad op.

Bruijnincx bij Steevast

Albrandswaard - Ook in 2019 is het grootste havenevenement van Rotterdam weer te beleven op 6,7 en 8 september. Vorig jaar waren er ca. 380.000 bezoekers, maar dit jaar worden er nog meer verwacht, mede door het thema "MARITEAM". Een thema dat vele facetten van de haven belicht.

Directeur Sabine Bruijnincx van de Werelhavendagen is zondag 7 juli te gast in het bekende radio - info programma 'Steevast op Zondag' van RTV Albrandswaard. Presentator Jan Jongerius praat met Sabine van 13.00- 14.00 (tweede) uur over de te verwachte nieuwe verrassingen ende vele bijzonder specials op deze 3 dagen van verbazing en bewondering van de Rotterdamse haven. Sabine is een jaarlijks terugkerende gast bij 'Steevast op Zondag'.

Het eerste (12.00-13.00) uur is ingeruimd voor de actualiteit en de wetenswaardigheden uit de brede regio van ons gebied. Luisteren kan in de ether FM.107.1, op de kabel van Albrandswaard 99.0 Mhz, het internet www.rtvalbrandswaard.com en de tv kanalen 28+ analoog en 12 digitaal (caiway). Het programma wordt zondag herhaald van 22.00-24.00 uur.

Tweede van Nederland

Hoogvliet - Vorige week is het team van biljart Hoogvliet A C-4 tweede geworden bij de Nederlandse kampioenschappen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden