Duo de Troubadours treden tussen de voordrachten van de dichters op in de recreatiezaal van verzorgingshuis Siloam in Hoogvliet.
Duo de Troubadours treden tussen de voordrachten van de dichters op in de recreatiezaal van verzorgingshuis Siloam in Hoogvliet. (Foto: PR Troubadours)

Jazz en Poëzie in Siloam, opmaat voor North Sea Jazz

HOOGVLIET- De komende dagen staat de recreatiezaal van woonzorgcentrum Siloam aan Kruisnetlaan 410 in Hoogvliet bol van de bijzondere muziek en poëzie activiteiten.

Op vrijdag 5 juli organiseert de stichting Vica ism de Dienst Kunst & Cultuur Rotterdam een poëziemiddag waar ook het duo De Troubadours, bestaande uit Frans Lodewijk en Marcus Mulder, aan meewerken. De middag begint om 14.30 uur met een koffie-thee inloop waarna een ieder zijn of haar gedichten kan voordragen tijdens het open podium. Initiatiefneemster Viktoria Pompa hoopt op een grote opkomst.

MARIANNE WEBER

Eén van de dichters is Marianne Weber. De roodharige Hoogvlietse werkte eerder mee aan evenementen als 'Dichter onder Water' in de Maastunnel en 'Dichter op het Kasteel' in Rhoon en draagt met enige regelmaat ook haar gedichten voor in de Toksjoo op Zuid. De entree is gratis.

NORTH SEA JAZZ

Ook gratis is het optreden op 9 juli om 14.30 uur van Trio Brock met jazz en meezingmuziek uit vroeger jaren. Dit in het kader van North Sea Jazz Roundtown. Het trio is speciaal hiervoor aangevuld met de dansers Julia Zuurbier en Youri Jongenelen van Pop-Up Dance.

Meer berichten