Hoogvlietse jongeren slapen een nacht in een doos buiten in het kader van Nacht zonder Dak.
Hoogvlietse jongeren slapen een nacht in een doos buiten in het kader van Nacht zonder Dak.

Hoogvlietse jongeren slapen in doos

Afgelopen vrijdag op zaterdagnacht 5-6 juli sliepen een tiental jongeren uit Hoogvliet e.o. vrijwillig een nacht buiten. Ze brachten de nacht in de tuin van de Maria en Johannes onder het Kruis kerk door in zelfgebouwde krotten van karton en plastic. Met deze "Nacht Zonder Dak" haalden ze 915 euro op voor straatkinderen in Bolivia. Nacht Zonder Dak is een actie van ontwikkelingsorganisatie Tear.

Hoogvliet - Door de nacht buiten in een krotje door te brengen wilden de jongeren van Youth Faith Exploration ervaren hoe het is om geen normaal dak boven je hoofd te hebben. Organisator Shirleni Blanken was enthousiast over deze actie: 'We hebben niet alleen bijna 1000 euro ingezameld, maar een nacht buiten slapen in een doos heeft een grote impact gehad op de deelnemers. Zij zijn dankbaar dat ze niet elke dag in een krot moeten leven en dat ze een thuis en bed hebben. Ze waren vooral ook blij dat ze, al is het maar met één nacht, de straatjongeren in Bolivia konden helpen.'

Voor veel jongeren in de wereld is op straat leven de keiharde realiteit. De opbrengst van deze actie is daarom bestemd voor straatjongeren in Cochabamba (Bolivia). De organisatie Paz y Esperanza die hier werkt vangt straatjongeren op en doet preventief werk onder jongeren die het risico lopen op straat of in de prostitutie terecht te komen. Tear steunt dit project die straatjongeren onderdak, begeleiding, onderwijs en een toekomst geeft.

Naast het slapen in een krot werd de avond en nacht ook gevuld met een presentatie over het goede doel, met een aantal persoonlijke verhalen wat alle deelnemers diep raakte. Het was heftig om te zien wat de jeugd in Bolivia allemaal mee moet maken met 65% van de bevolking die leeft onder de armoedegrens. Dat kunnen we ons hier in Nederland niet voorstellen! Naast een verdiepend programma was er ook ruimte voor gezelligheid. Marshmallows roosteren en spelletjes rond het kampvuur en in de ochtend napraten met een simpel ontbijt maakte het programma compleet.

Iedereen die heeft gedoneerd, meegeholpen en/of heeft meegedaan: heel erg bedankt! Om nog een donatie te geven ga naar www.nachtzonderdak.nl/hoogvliet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden