Imelda Bogaard bezoekt ieder jaar op 7 juli, de sterfdag van 'Doors' zanger Jim Morrison, diens graf op de beroemde begraafplaats Père-Lachaise in Parijs.
Imelda Bogaard bezoekt ieder jaar op 7 juli, de sterfdag van 'Doors' zanger Jim Morrison, diens graf op de beroemde begraafplaats Père-Lachaise in Parijs. (Foto: Joop van der Hor)

Imelda Bogaard hangt de slingers op

"Als je zelf de slingers niet ophangt heb je weinig feestjes. Je moet zelf het initiatief nemen en niet thuis zitten afwachten tot de deurbel gaat, want dan heb je een stille dag." Hoogvlietse Imelda Bogaard (47) leerde van opa en oma Oud uit Arkel dat, als je positief door het leven gaat, het leven ook een stuk leuker is. "Ik laat geen touwtje uit de brievenbus hangen zoals opa en oma. Maar goed volk is altijd welkom." Imelda leeft haar leven met een grote dosis positiviteit en optimisme. "Tot het tegendeel blijkt vertrouw ik elk mens." Ze zet zich in voor goede doelen, de medemens en vooral voor de ouderen.

door Joop van der Hor

HOOGVLIET- Ze is opgegroeid met de muziek van de beroemde Amerikaanse protest- en bluesrockgroep The Doors en 'Koot & de Bie'. Wellicht daardoor is ze, net als hun typetje 'De Positivo's' , zo optimistisch en opgewekt van aard.

Ze is geboren in Poortugaal, het gedeelte wat later aan het grondgebied van Hoogvliet werd toegevoegd. Het gezin vertrok voor een blauwe maandag naar Ittervoort in Limburg waar haar vader werk vond. Maar heimwee naar Hoogvliet bracht hen snel weer terug. Imelda Bogaard heeft een leuke LAT-relatie met vriend Ab en werkt als facilitair consulent in Ontmoeting- & Zorgwinkel Pniel bij de Leliezorggroep in Kralingen en is coördinator veilige toegang. In Hoogvliet kent men haar vooral van haar activiteiten voor ouderen in Siloam en van Hoogvliet Actief waar ze met de bekende Annie Ras en de vorig jaar overleden Hennie Bakker een ijzersterk trio vormde. "En vergeet de Participarade niet. Op 31 augustus staan we weer met een infostand op het feestterrein." Maar Imelda is van veel meer! "Ach ik houd de ontwikkelingen rond de verzakkingsproblematiek in de wijk Tussenwater goed in de gaten en rammel aan elke deur om de politiek wakker te houden tot beloftes zijn ingelost. Wie schade heeft gemeld van voor 28 maart wordt geholpen maar bij wie nu de scheuren in de muren ontstaan kan het schudden. Dat kan echt niet. Gebiedscommissie en Coolsingel doe er wat aan!", klinkt het strijdbaar. Imelda rijdt motor en is sportief aangelegd. "Ik loop na mijn werk een rondje om de Kralingse Plas, hoef ik niet in de file te staan om de Aveling te omzeilen. Ook ben ik zeer frequent te vinden bij Bootcamps in het Bonairepark en op SportPlaza in het Zuiderpark. Ik hoop op een soortgelijke faciliteit bij de rolstoelbaan op Park Vossendijk. Blij ben ik met de steun van uitvaartonderneming CVU om op 28 september een 'Herinnerrun' rond de Kralingse Plas te organiseren. Deelnemers doen mee om overleden dierbaren te herinneren. De opbrengst gaat naar hospice de Regenboog."

JIM MORRISON

Imelda is net terug uit Parijs waar ze elk jaar op 3 juli met een grote groep bekenden en fans van Doors-zanger Jim Morrison diens graf bezoekt. "Als kind was ik al gefascineerd door de psychedelische muziek van The Doors en vond Jim een geweldig mooie kerel. Was wel een tegenvaller toen ik hoorde dat hij een jaar voor mijn geboorte was overleden. Ik heb bloemen op zijn graf gelegd, kaarsen aangestoken, meegezongen en mensen droegen gedichten voor. Het was extra speciaal dit keer want we hebben ook een overleden vriend en Doors-fan herdacht. Auteur Fred Baggen heeft een boek over Morrison geschreven. Daar sta ik in met een foto. Heel bijzonder!"

Imelda is vele jaren de overbuurvrouw en bewonderaar geweest van Annie Ras. 'Zij heeft zoveel voor Hoogvliet gedaan en brengt nu haar oude dag door in verzorgingshuis Activite Rietveld, Zonnedauw 1 kamer 33 in 2408 LV Alphen a/d Rijn. Zou lief zijn als mensen haar een kaartje sturen.'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden