Dirven: 'Ik dacht even aan stoppen'


Henk Dirven keert na een jaar afwezigheid weer terug in de Hoeksche Waard bij SSS uit Klaaswaal (foto: John de Pater)
Henk Dirven keert na een jaar afwezigheid weer terug in de Hoeksche Waard bij SSS uit Klaaswaal (foto: John de Pater) (Foto: john de pater)

Dirven: 'Ik dacht even aan stoppen'

Henk Dirven heeft een bewogen jaar achter de rug. De voetbaltrainer vertrok vorig jaar zomer bij SSS voor een nieuw avontuur bij SV Poortugaal, een fusieclub ontstaan door een samensmelting van Oude Maas en PSV Poortugaal. Het liep uit op een teleurstelling. Een teleurstelling die er flink inhakte bij Dirven. Hij overwoog even een sabbatical of zelfs helemaal stoppen met het trainersvak. Tot hij eind maart weer snel in contact kwam met SSS.

door Cris Rolandus

POORTUGAAL Dirven staat na de zomerstop weer voor de groep van de Klaaswaalse vereniging. In zijn eerste periode in de tweede klasse, in het seizoen 2019/2020 een niveau lager na de degradatie. "Ons doel is het verloren terrein weer goed te maken", zegt hij ambitieus. "Het was een behoorlijke uitdaging om spelers aan SSS te binden. Daar hebben wij (Dirven en drie leden van de technische commissie, red.) flink wat tijd in gestoken. In totaal hebben wij 63 contacten gelegd, met 54 voetballers echt gesproken en uiteindelijk komen negen spelers ons versterken. Goede spelers. Heb je soms wat geluk bij nodig. Met Diejego Biekman bijvoorbeeld, die over komt van De Baronie. Hij gelooft in ons, in ons verhaal." De komst van enkele spelers was nodig vanwege de nodige wijzigingen in de selectie van SSS. "En SSS kan niet jaarlijks spelers door laten stromen vanuit de jeugd. Dus moet je creatief zijn. Dat is gelukt", aldus Dirven, die Mark Smeding opvolgt bij SSS. Hij stopt vanwege drukke werkzaamheden. "Anders was van een terugkeer nooit sprake geweest. Voor mij leuk. De periode bij SV Poortugaal was zwaar. Ik wilde die uitdaging aangaan vorig seizoen, bij een nieuwe fusieclub. Om de krachten van die verenigingen te bundelen in een nieuwe club. Twee clubs die ik ken. Maar het heeft vanaf dag één niet gewerkt, op technisch niveau. Het boterde niet met de technische commissie. Ik werkte ook samen met een niet door mij gekozen staf. Dat had ik geaccepteerd, maar het was niet de goede mix. Ik heb van alles geprobeerd om er een geheel van te maken, maar dat is niet gelukt. Te veel perikelen. Te veel belangen."

Geweldige club

Henk Dirven keert terug bij SSS. "Een geweldige club. Ik vertrok destijds omdat ik de kans bij SV Poortugaal niet kon laten schieten. Dat begrepen zij ook. De club gunde mij dat avontuur. Dan is het mooi om nu toch weer terug te keren. Ik heb na SV Poortugaal wel even gedacht aan niets doen, of misschien helemaal stoppen met het trainersvak. Maar zo wil je ook niet eindigen", aldus Dirven, die in maart tijdens het seizoen moest vertrekken bij de zaterdag eersteklasser.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden