Diplomazwemmen SCOM

Afgelopen vrijdag was het feest bij de lokale Hoogvlietse zwemvereniging SCOM, die later dit jaar haar 60-jarige bestaan viert. Vrijdag stond in het teken van het diplomazwemmen. Het diplomazwemmen had dit keer een extra feestelijk tintje vanwege het 17.000ste zwemdiploma dat uitgereikt werd. Daarnaast ontving afdelingsvoorzitter Ronald van den Akerboom de officiële licentie uit handen van Erik Willems, afgevaardigde van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Hoogvliet - Deze licentie geeft aan dat de SCOM voldoet aan de nationale eisen om de officiële zwemdiploma's te mogen uitgeven. De vereniging heeft deze licentie al ruim een jaar in bezit en was daarmee een van de eerste Hoogvlietse aanbieders van zwemlessen die deze licentie toegekend kreeg. Daarnaast bezit de vereniging als een van de weinige lokale aanbieders deze officiële licentie. Vanwege het jubileumjaar was ervoor gekozen het uitreiken van de licentie enige tijd uit te stellen. Vrijdag was het dan eindelijk zover.

Het diplomazwemmen stond geheel in het teken van de marine. De juffen en meesters waren verkleed als matrozen en werden aangevoerd door een heuse kapitein. Na het voltooien van alle opdrachten en het ontvangen van het zwemdiploma mogen de kinderen zich nu ook matroos noemen. Namens alle meesters en juffen gefeliciteerd! Een speciaal diploma was weggelegd voor Lianne. Zij ontving, uit handen van de afdelingsvoorzitter het 17.000ste zwemdiploma. Daarbij ontving ze een certificaat waarmee ze gratis haar B-diploma kan behalen. Later in het jaar zal SCOM haar 60-jarig bestaan feestelijk.

Meer berichten