Vanaf 12 september vervoeren Albrandswaardse AutoMaatjes minder mobiele plaatsgenoten. Wordt u ook AutoMaatje?
Vanaf 12 september vervoeren Albrandswaardse AutoMaatjes minder mobiele plaatsgenoten. Wordt u ook AutoMaatje? (Foto: Yvonne Schults)

AutoMaatje Albrandswaard officieel

Dat de gemeente Albrandswaard en Stichting Welzijn Albrandswaard (SWA) gaan starten met AutoMaatje Albrandswaard was al bekend, maar nu is het officieel. Op 11 juli om 16.00 uur is het contract ondertekend door de drie betrokken partijen. Namens de gemeente tekende wethouder Mieke van Ginkel, namens SWA Tjeerd van Rossen en namens de ANWB Gerard van den Bos.

Door Yvonne Schults

Albrandswaard - De eerste rit voor AutoMaatje Albrandswaard staat gepland op 12 september. Wethouder Van Ginkel brengt dan de eerste passagier naar de Boekenstal, waar een feestelijke opening zal worden gevierd. Vanaf die datum kunnen minder mobiele plaatsgenoten gebruik maken van de mogelijkheid om zich door particuliere vrijwilligers (AutoMaatjes) te laten vervoeren tegen een vergoeding van € 0,30 per km en eventuele parkeerkosten. Het gaat vaak om ritten naar de kapper, de dokter en het ziekenhuis maar ook een kopje koffie drinken bij een vriendin of nog een keer naar zee, het kan allemaal. Deze passagiers kunnen niet zelf voor vervoer zorgen of kunnen lastig van bestaande vervoersdiensten gebruik maken. AutoMaatjes brengen hen zo letterlijk terug in de maatschappij. Coördinatie van het project is in handen van SWA. Met behulp van een boekingsprogramma, geleverd door de ANWB, brengen zij een match tot stand tussen AutoMaatje en passagier. SWA heeft echter geen vervoersplicht, zij zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van hun vrijwilligers. Gelukkig zijn de eerste AutoMaatjes al ingeschreven, er volgen nog diverse intakes. Om dit project te laten slagen, heeft SWA zoveel mogelijk AutoMaatjes nodig. Dus heeft u wat tijd over en lijkt het u leuk iemand die minder mobiel is te vervoeren en een praatje te maken, meldt u aan.

AutoMaatje worden?

Inwoners van Albrandswaard die AutoMaatje willen worden, kunnen contact opnemen met coördinator Yvonne Schults, bel 010-5018322 of mail y.schults@welzijnalbrandswaard.nl voor een intakegesprek.

Wilt u gebruik maken van AutoMaatje Albrandswaard, dan belt u vanaf 10 september uiterlijk 2 werkdagen van tevoren met telefoonnummer 010-5018322. De receptiemedewerker van SWA neemt de rit op, koppelt de passagier aan een vrijwilliger (AutoMaatje) en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De passagier rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van gereden kilometers en eventuele parkeerkosten. De rit kost €0,30 per km.

 

Meer berichten