Waterpoloster uit Hoogvliet 4e op EK

Nina van de Geijn, een waterpoloster uit Hoogvliet, pakte een 4e plek met Jong Oranje bij het Europees Jeugd Kampioenschap in Kirishi Rusland. "Onze Hoogvlietse waterpoloster, van de Geijn nr 6, reisde met haar JO team meisjes onder de 15 jaar op 5 juli af naar Kirishi om onder leiding van oud International en Olympisch hulp coach Ilse Sindorf alwaar de allereerste EJK voor meisjes van deze leeftijd werd gehouden."

Hoogvliet - "We trainen hard en veel zegt van de Geijn, maar we hebben nooit eerder kans gekregen om ons op zo'n hoog podium te kunnen meten. Omdat we nog nooit een Interland gespeeld hadden, reisde we een week van te voren nog af naar Hongarije om daar de Diapolocup te spelen met Hongarije, Italië en de Nederlandse meiden onder de 16. Alleen Hongarije was ons te slim af en won de cup."

"Het doel van deze EJK was dan ook in ieder geval Hongarije verslaan en dan zo hoog mogelijk eindigen. In de poulefase werden Turkije en Tsjechië met grote cijfers verslagen. Hongarije werd in de 8e finale verslagen in een sidderend spannende wedstrijd waarbij van de Geijn 4x het net van de tegenstander wist te raken, en ons JO team stond in de halve finale, waar zij Spanje ontmoette.  De magnifieke wedstrijd werd in de laatste 5 sec. door Spanje beslecht met een 5 meterbal, wat een penalty is bij voetbal."

De strijd om de 3e plaats werd verloren van Griekenland, geen klein duimpje in de waterpolo wereld, maar wel jammer want de meiden hadden wat graag een medaille mee naar huis genomen. Mooi om te zien dat Spanje de gouden plek bemachtigde tegen de Russen, de wedstrijd moest met Penalty's beslecht worden. Dat zelfde Spanje waar de meiden met 1 doelpunt verschil van verloren. Geen medaille voor de meiden, maar zij hebben zich met hun 4e plaats wel mooi gekwalificeerd voor het WK volgend jaar in Griekenland. Van de Geijn vindt het nog te vroeg om te juichen want we moeten eerst afwachten of de KNZB nog iets voor ons in de spaarpot heeft zitten om ons naar het WK te kunnen sturen."

De Nederlandse dames en heren doen hard hun best zich te plaatsen voor de Olympische spelen volgend jaar in Tokyo en zullen dan de nodige oefen Interlands her en der gaan spelen. Ook de jongens hebben het één en ander op hun verlanglijstje staan wat gefinancierd moet worden. De meisjes bij het waterpolo zijn toch een soort van ondergeschoven kindje, gewoonweg omdat er veel minder meiden het toch wel fysieke spelletje spelen. Niet reëel ook hoor vind van de Geijn, "omdat wij net zo hard en net zo vaak en veel trainen."

Van de Geijn is er van overtuigd volgend jaar aan het WK deel te nemen, "al moet ik zelf sponsoren zoeken, wij gaan!" Van de Geijn leerde het waterpolospel op 6-jarige leeftijd bij de Sport Club Oude Maas in Hoogvliet van Jenny Heskens en Maik Kok. Nina die het spelletje zo leuk vond meldde zich aan bij de Waterpoloschool in Dordrecht waar zij elke zondag trainde onder leiding van Leon de Kleer. Van de Geijn mocht naar een meting in Katwijk, onder leiding van voormalig Olympisch Kampioene Mieke Cabout. Van daaruit werd van de Geijn doorgestuurd naar Jong Oranje in Zeist en trainde daar 2 dagen in de maand bij Ilse Sindorf.

Maik Kok stuurde Nina mee met zijn zus Tess ook een voormalig Oranje speelster, naar het Regionaal Talent Center in Dordrecht waar zij begeleid wordt door Branko Mitrovic. Inmiddels is van de Geijn overgestapt met nog 2 pupillen van SCOM, aanstormend JO keeperstalent Joyce Diesen en Esmée Nab naar NMC Dordrecht om daar met de B meisjes in de eredivisie te spelen. Van de Geijn komt ook uit in de competitie van de damesselectie in Dordrecht.

Bij het RTC is van de Geijn doorgeschoven naar de Talentklas ook olv Branko Mitrovic waar zij 3 ochtenden in de week traint. Elke week reist zij 1 dag naar Zeist en de rest van de dagen die nog over zijn traint ze bij MNC Dordrecht en zaterdag een wedstrijd van de damesselectie en zondag een eredivisie wedstrijd met de B meiden. De tijd die er overblijft brengt van de Geijn door op school, Nina zit inmiddels in de examenklas van de Bussinesschool op het Penta College in Hoogvliet en wil graag doorstomen naar de HavoTop klas aldaar. Gebruikelijk is dat Topsportkinderen naar een Lootschool gaan, die speciaal is ingericht op de vele trainingen.

"Dat is voor mij helemaal niet nodig, want het Penta College is een Topsportvriendelijke school die alles in het werk stelt om mij mijn trainingen, stages, wedstrijden en buitenlandstages af te kunnen laten werken, en mij dusdanig goed begeleid dat ik ook nog in staat wordt gesteld een diploma te behalen. Hoe uniek is dattt!"

Meer berichten