Foto: Hans van der Boom. Jacobusschool wint School Musical Award 2019. En nog 18 andere kinderen vielen in de prijzen!
Foto: Hans van der Boom. Jacobusschool wint School Musical Award 2019. En nog 18 andere kinderen vielen in de prijzen! (Foto: Hans van der Boom)

Jacobusschool wint Musical Awards

Op 18 juli zijn de School Musical Awards uitgereikt. De sporthal van Campus Hoogvliet werd omgetoverd tot een prachtige theaterzaal met een echte rode loper met fotografen. Het was een waar feest waarbij de strijd niet het belangrijkste is, maar juist talent erkenning, het plezier en de beleving voorop staat.

door Kitty Loduvica Hiert

HOOGVLIET - Zo werden alle kinderen feestelijk ontvangen met een glaasje limonade bubbels en werd er door verschillende artiesten opgetreden tijdens de grote ceremonie. De prijzenregen met maar liefst 19 awards die uitgereikt moesten worden zorgden voor een avondvullend programma. Awards zoals o.a.; Beste regie, beste uitvoerend script, beste decor, beste choreografie, beste techniek, best performance, beste hoofdrol en natuurlijk beste musical werden feestelijk uitgereikt! De Zalmplaatschool en de Jacobusschool eindigen samen bij de top, volgens de 9 koppige jury was het ontzettend moeilijk. "Het overleg duurde tot in de nacht voor het gala," vertelt initiatiefnemer Vincent van den Broek. "De Notenkraker toonde de musical woensdagavond, dat was slechts één avond voor de uitreiking." Na afloop moest de jury bij elkaar zitten om de winnaars uit te kiezen. De Jacobusschool kwam als de grote winnaar uit de bus. De groep 8 van Meester Brian en Juf Carla gingen met de award voor 'Beste Musical 2019' naar huis!

In 5 jaar zijn de Musical Awards Hoogvliet uitgegroeid tot een ware traditie en een groot succes! Dit jaar streden maar liefst 8 basisscholen uit Hoogvliet voor de grote prijs: "De beste musical van Hoogvliet." Initiatiefnemer Vincent van den Broek steek zijn hart en ziel in dit prachtige evenement. "Zes jaar geleden kwam ik op het idee om basisschool musicals in het zonlicht te zetten. Mijn beide ouders zitten in het onderwijs, mijn moeder geeft op de basisschool les. Al van kleins af aan vond ik het leuk om de groep 8 musicals te bekijken en ging ik vroeger met mijn moeder mee om de eindmusicals te bekijken. Mijn eigen musical kan ik ook nog meezingen of stukken tekst van opdreunen. Als ik dan terugkijk op mijn eigen musical waren we zo'n 6 maanden intensief bezig met liedjes oefenen, teksten repeteren, enz. Uiteindelijk heb je dan 1 keer de generale repetitie voor de kleuters en 's avonds het optreden voor de ouders en dan is het klaar. Ik vond die beleving niet in verhouding staan met de tijd die je erin gestoken hebt. En dat is waarom ik dit initiatief ben gestart." Zeker in het onderwijs, waar creatieve vakken minder aandacht krijgen dan andere vakken, komen dit soort activiteiten op een laag pitje te staan. Vincent vindt het dan ook ontzettend belangrijk dat de School Musical Awards blijven bestaan en is blij om het scholen aantal per jaar te zien stijgen. Meedoen is belangrijker dan winnen. Wil je jouw groep 8 opgeven? Aanmelden kan via info@schoolmusicalaward.nl.

Meer berichten