De gebiedsvoorzitter opent de Wipkiploze natuur-buurtspeeltuin tussen Lavasweg en Max Havelaarweg en prijst het initiatief van de bewoners. Tekst en foto: Joop van der Hor
De gebiedsvoorzitter opent de Wipkiploze natuur-buurtspeeltuin tussen Lavasweg en Max Havelaarweg en prijst het initiatief van de bewoners. Tekst en foto: Joop van der Hor (Foto: Joop van der Hor)

Lekkerrrrr Ravottuhhh in natuurspeeltuin Lavasweg

HOOGVLIET- Buurtbewoners en kinderen van het Lavasblok zijn blij. Na 8 maanden wachten is de natuurspeeltuin afgelopen week door de gebiedsvoorzitter geopend, eindelijk lekker ravotteh ! Wie niet blij is, is initiatiefnemer Hugo Klaver.

Gebiedsvoorzitter Edwin Smid prees bij de opening het bewonersinitiatief en wijkambtenaren Willeke Jongen en Bart Boerema keken tevreden toe hoe drie bewoners hun handtekening plaatsten onder een zelfbeheercontract. Omdat ze uit eigen kraan water tappen om de jonge aanplant nat de houden, kregen ze elk een waardebon ter compensatie voor het waterverbruik. Na de opening nam de jeugd direct bezit van de spelplek en onder toeziend oog van Stefan van der Worm werden er marschmallows geroosterd. Initiatiefnemer Hugo Klaver schitterde door afwezigheid. Waarom? 'Ik had er weinig te zoeken. Fijn dat ik iets heb kunnen regelen maar nu de politiek ertussen zit stap ik eruit. Ze noemen het een initiatief van de gebiedscommissie samen met de buurt en ik stond al snel buitenspel. Toen er herrie was heb ik Smid nooit gezien. Nu is weer een opening met pers en ja hoor daar is 'ie.' Gebiedsnetwerker Willeke Jongen betreurt de afwezigheid van Klaver en heeft aangegeven contact met hem op te nemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden