Kinderen en ouderen die spelletjes spelen
Kinderen en ouderen die spelletjes spelen (Foto: Siwoh Djojomarto)

Poffertjes en spelletjes voor jong en oud

HOOGVLIET - Op donderdag 1 augustus organiseerde DOCK een activiteit op de nieuwe locatie in Siloam: poffertjes eten en spelletjes spelen voor jong en oud. De activiteit was onderdeel van het zomerprogramma van DOCK.

De activiteit ‘poffertjes eten en spelletjes spelen voor jong en oud’ was een samenwerking tussen DOCK, Lelie Zorggroep en Pameijer. Enthousiaste vrijwilligers deden hard hun best. Zij bakten poffertjes en deelden deze uit aan de deelnemers. De vrijwilligers speelden spelletjes met kinderen en met ouderen. En ze maakten een praatje met deelnemers.

Mensen raakten in gesprek met anderen die ze normaal gesproken niet spreken. “Die mevrouw is 94 jaar, dat is toch schitterend!” en “Wat leuk hoe die kinderen aan het spelen zijn, heerlijk om te zien.” Dat zijn een aantal opmerkingen van deelnemers. Een medewerker van DOCK zegt: “Met zo’n activiteit voor jong en oud creëer je wat meer begrip voor elkaar.”

Met 63 deelnemers was het best druk, dus de mensen moesten wel lang wachten op hun poffertjes. De organisatie is dan ook van plan om in de toekomst een grotere poffertjes bakplaat aan te schaffen. Gelukkig vermaakten mensen zich in de tussentijd wel met een spelletje Mens-erger-je-niet, Rummikub, Twister of Toren van Pisa.

Vanaf september organiseert DOCK twee keer per maand activiteiten voor jong en oud in Siloam. Iedere tweede en vierde woensdag van de maand is jong en oud welkom voor creatieve activiteiten. Voor meer informatie: Jolanda van Doorn (jvdoorn@dock.nl)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden