Steppen en fietsen doet de groep al meer dan 38 jaar.Het begon in 1982 naar Parijs en eindigt straks in Antwerpen. De rit van Washington naar New York maakte van hen de New Yorksteppers. Foto: Joop van der Hor
Steppen en fietsen doet de groep al meer dan 38 jaar.Het begon in 1982 naar Parijs en eindigt straks in Antwerpen. De rit van Washington naar New York maakte van hen de New Yorksteppers. Foto: Joop van der Hor (Foto: Joop van der Hor)

Antwerpen-steppers voor Villa Joep

Joop van der Hor

27 steppers en fietsers, een grote gele Amerikaanse schoolbus, verzorgers, fans en eigen artiesten vertrekken vrijdag 30 augustus richting Antwerpen om deel te nemen aan de Villa Joep Goede Doelen Tour 2019.

nissewaard - Onder hen ook een behoorlijk groot aantal Nissewaarders. Met zijn 82 jaar is Dolf Roos de oudste van het verder ook niet meer zo piepjonge deelnemersveld, maar hij fietst wel de volle 250 kilometer mee en is bovendien de mecanicien van de groep. Jurriaan de Bruijn (78) is stepper en Moeder Elly (67) en zoon Nick Gardenier (39) vormen een bijzonder paar. Voor Elly is het de eerste keer dat ze met de Goeden Doelen Tour meedoet en voor Nick de 2e keer dat hij van Spijkenisse naar Antwerpen en terug stept. Nick is ook kampioen knuffelfantjes verkopen. De kraanmachinist bij de ECT Maasvlakte heeft inmiddels meer dan 500 pluche olifantjes verkocht a 10 euro. De olifant is het symbool van Villa Joep, de stichting waarvoor de groep gaat steppen om geld bijeen te krijgen voor onderzoek naar neuroblastoom, een helaas veelal dodelijke vorm van kinderkanker. Gerda (57) dochter van Dolf Roos, stepte, net als Joop van der Hor (65) alle grote ritten mee, te beginnen in 1982 van Hoogvliet naar Parijs. "Van de deelnemers aan de stepritten naar Parijs, New York en Londen zijn er inmiddels vier van onze vrienden overleden alsook onze ambassadeur en zanger Riem de Wolff van de Blue Diamonds. We dragen hen in ons hart mee, maar eren hen ook in ons stepperscafé Blauwmoezel in Antwerpen waar zij en anderen worden herdacht op een koperen plaat op ons stamtafeltje."

Jongste

Voor Gerda's dochter Britt is het de eerste keer. Met haar 22 lentes is ze de jongste deelneemster en maakt met haar moeder en opa Dolf 3 step-generaties compleet. Pia van Eersel (59) is naast stepper, net als Kees Gebuijs (72), ook masseur. "Ik heb enorme bewondering voor de inzet van de vrijwilligers van stichting Villa Joep. Kanker is een verschrikkelijke ziekte, vooral als het jonge kinderen treft. Ben blij een steentje bij te kunnen dragen en de onderzoekers in het Prinses Maxima ziekenhuis in Utrecht in staat te stellen verder te gaan met hun onderzoek", aldus Pia die zelf betrokken is bij onderzoek naar kanker in het Rotterdamse Erasmus MC. Georgia Gouw herdenkt, samen met vader Jan en haar vriend Aernoud met deze rit haar overleden moeder en stepster van het eerste uur Marja. Andere Spijkenissers die meegaan zijn; Rinus, Desiree en Gina van der Hor, Joke de Jonge, Wil van Es en Ben Broekhof.

Tijdens de feestavond op het keerpunt in Antwerpen treden meegereisde artiesten op .zoals Rita Young, Sandy Struijs en zanger/geluidsman Ton Riethof.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden