De Participarade staat weer voor de deur, Barry en Maikel hebben er enorm veel zin in en kunnen niet wachten tot het zover is! Foto: Stéphanie Teer
De Participarade staat weer voor de deur, Barry en Maikel hebben er enorm veel zin in en kunnen niet wachten tot het zover is! Foto: Stéphanie Teer (Foto: Stéphanie Teer)

Wie is er klaar voor de Participarade?

Kitty Loduvica Hiert

Met veel nieuwe initiatieven

Ieder jaar is het weer een groot feest. Op 31 augustus 2019 vindt de beroemde Participarade plaats. De binnenban wordt dan omgetoverd tot een waar festivalterrein waar jong en oud zichzelf de hele dag kan vermaken. De Participarade is inmiddels uitgegroeid tot het meest gezellige festival van Hoogvliet en wordt door duizenden mensen uit de regio bezocht. Organisatoren Barry Mellegers en Maikel van Keulen zijn er bijna klaar voor. Er doen veel nieuwe initiatieven mee aan het dagprogramma en er staat een hele reeks artiesten te trappelen om de parkeerplaats bij de Binnenban op zijn kop te zetten, kortom het belooft een prachtige editie te worden!

Hoogvliet - Als het aan Barry ligt, dan gaan ze nog jaren door. Barry en Maikel zijn ooit begonnen omdat het ze leuk leek om evenementen te organiseren. Zo wilden ze de Participarade een nieuw leven inblazen nadat de deelgemeente de stekker uit het festival had getrokken. Ondanks dat het een heel stuk lastiger was dan ze in eerste instantie dachten, werken ze nu keihard aan hun vierde editie.

Vorig jaar bracht de Participarade maar liefst 9.000 bezoekers bij elkaar en Barry hoopt dit jaar op meer lachende gezichten! "Tot nu toe zijn er elk jaar meer en meer bezoekers geweest. Vorig jaar was het grootste succes. Dit jaar hoop ik op minstens zoveel bezoekers als vorig jaar."

Net zoals vorig jaar wordt de parkeerplaats van de Binnenban ter hoogte van de Brasserie Me Moeder ingericht als festivalterrein en zal er een dagprogramma en avondprogramma zijn.

Dagprogramma

Overdag is het terrein geopend vanaf 13.00 uur en zullen de activiteiten tot 17.00 uur te bezoeken zijn. Voor jong en oud zijn er leuke activiteiten te doen die aangeboden worden door verschillende lokale maatschappelijke initiatieven. Zo kunnen kinderen "Harry de Hengst" proberen te rijden, Mega twister spelen en kunnen kinderen weer hun hart ophalen op het springkussen. Defensie zal voor het eerst aansluiten en daagt jong en oud uit om eens te zien of je uit het juiste hout gesneden bent! Natuurlijk wordt er weer volop geknutseld, gespeeld en gedanst op het podium. Het gezondheidsplein zal weer aanwezig zijn en ter uitbreiding zal Gemeente Rotterdam dit jaar ook informeren over de mogelijkheden van duurzaam wonen in Hoogvliet. De meeste aanbieders van vorig jaar zullen ook dit jaar weer van de partij zijn. Voor de vrijwilligers is er ook een vrijwilligers-BBQ, wil je hieraan deelnemen, neem dan contact op met jouw vrijwilligersorganisatie.

Avondprogramma

Het avondprogramma begint om 17.00 uur en zal naar verluidt tot ongeveer 23.00 uur duren. Traditiegetrouw staat het avondprogramma in het teken van gezellige muziek, wervelende optredens en dit jaar ook geweldig lokaal DJ talent.

Voor iedereen is er genoeg te zien en te beleven, en natuurlijk is het gratis

Meer berichten