Foto: PR

Van film gaat zijn hart sneller kloppen

Kitty Loduvica Hiert

Hoogvliet - Wanneer hij wordt gevraagd naar zijn passie voor film gaat hij stralen. Als je vraagt hoe het is begonnen, hoeft hij geen seconde na te denken: "Dat komt door de film Jurrasic Park, ik was 7 jaar en samen met mijn broertje en een vriendje wilden we onze eigen Jurassic Park film maken." Zijn broertje zit net als hem ook in de filmwereld en samen hebben ze dan ook duidelijk hun hart gevolgd. Voor zijn vakgebied reist hij de hele wereld rond en ziet het vooral nu nog als een grote speeltuin. "Uiteindelijk wil ik een groot productiebedrijf, het werk dat ik nu doe is vooral veel doen, leren en spelen zodat we onze ervaring straks in kunnen zetten in een grotere setting." En hij timmert al goed aan de weg, momenteel is hij in Keulen bij een grote videospellen conventie waar hij interviews draait en maakt hij zich weer op voor nieuwe opdrachten. Eerder maakte hij inspirerende documentaires voor de zorgwereld en richt hij zijn vrijwilligerswerk zo in, dat het met zijn vakgebied te maken blijft hebben. Op deze manier kan hij echt het verschil maken.

Historisch Genootschap Hoogvliet

Wist u dat wij een Historisch Genootschap Hoogvliet hebben? Regelmatig houden zij zich bezig om een archief te behouden en nieuw materiaal aan te leggen voor ons nageslacht. Hoogvliet heeft een rijkelijke historie. Op het moment is Vincent samen met het Genootschap bezig aan een bijzonder project. "Er zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog twee vliegtuigen neergestort in Hoogvliet, we willen nagaan wat er gebeurd is, wie het zijn en het vastleggen voor het nageslacht." Vincent legt uit dat hij het belangrijk vindt om aan een project als deze verbonden te zijn en houdt bij voorbaat al rekening hoe het in film vastgelegd moet worden om goed bewaard te kunnen blijven. "Voorheen was HD kwaliteit voldoende, nu wil ik deze documentaire filmen in 4k om er zeker van te zijn dat het ook van goede kwaliteit is in de toekomst."

Van School musical awards tot Sinterklaas

Al ruim 5 jaar zet Vincent zich onvermoeibaar in om scholieren die hun eindmusical spelen, een extra mooie herinnering te geven door de School Musical Awards. Een feestelijke awardshow waar scholieren als sterren ontvangen en bekroond worden voor hun optreden en talent. Een minder bekende taak van hem, maar minstens zo waardevol is, het opzetten van een live-stream tijdens de Intocht van Sinterklaas ieder jaar. "Niet iedereen kan naar de brug komen of is niet mobiel genoeg om er bij te zijn, voor deze mensen hebben wij de live-stream opgezet zodat ze er toch een beetje bij kunnen zijn." Vincent verbindt toekomst met herinneringen middels film en hoopt daarin echt het verschil te maken.

Meer berichten