De meiden van Wiwibloggs op de persconferentie van het songfestival.
De meiden van Wiwibloggs op de persconferentie van het songfestival. (Foto: Demi Meder)

Geen wedstrijd, maar een groot feest!

Het gaat een groot feest worden in de stad! Tijdens de persconferentie van het Eurovisie Songfestival werd duidelijk dat het Songfestival in Rotterdam een feest gaat worden waarbij iedereen wordt betrokken! Maar wat vinden fans en bezoekers eigenlijk belangrijk voor een succesvol songfestival?

door Demi Meder

Rotterdam - De persconferentie over het Eurovisie Songfestival trok erg veel journalisten en fans aan. De Belgische fan Aline was toevallig op vakantie in Rotterdam toen het grote nieuws naar buiten kwam. "Ik vind dat ze er volgend jaar gewoon een feestje van moeten maken en het wat minder moeten zien als wedstrijd.'' Ondertussen kijkt ze op haar telefoon met Duncan Laurence op haar achtergrond. "Ja, je hebt hier te maken met een erg grote fan van het Eurovisie Songfestival!'', lacht ze. Vanaf het begin was Aline fan

van Duncan's nummer 'Arcade', ze hoopte vanaf het eerste moment dat Nederland zou winnen en het songfestival naar Rotterdam zou komen.

De persconferentie werd gepresenteerd door Roos Moggré, bekend van Goedemorgen Nederland en het NOS jeugdjournaal. "Wat een grote aanrader is voor alle toeristen die in mei naar Rotterdam komen, is toch echt wel dat zij een kapsalon moeten eten!" , zegt de presentatrice lachend. "Ze moeten ook met de watertaxi over de Maas en lekker eten in de Markthal. Ik denk dat ze dat wel heel leuk gaan vinden.''

Bij de persconferentie, tussen alle journalisten, waren ook twee enthousiaste meiden aanwezig van de speciale songfestivalblog Wiwibloggs. Charlotte en Esma delen al het nieuws over het Eurovisie Songfestival op hun website. "Dat het Songfestival volgend jaar plaatsvindt in Rotterdam maakt het helemaal perfect! Het is toch super gaaf als heel Rotterdam in het thema is van het Songfestival en er nergens anders over wordt gepraat?", vertelt Esma vrolijk. "De stad moet alleen wel wat meer prullenbakken plaatsen", lacht Charlotte, "ik liep net hiernaartoe en ik kon nergens een vuilnisbak vinden om iets weg te gooien!" Esma vult aan: "Het zou wel erg vervelend zijn als al die toeristen meteen heel de stad vervuilen."

De meiden zijn het er over eens dat het erg leuk zou zijn als er dit jaar weer een redelijk onbekende artiest Nederland gaat vertegenwoordigen. "Duncan is door het Songfestival bekend geworden in heel Europa, ik vindt dat onbekende artiesten dat verdienen!" Op de vraag of er ook een Songfestival-vrije zone moet komen in de stad, beginnen de meiden te lachen. "Nee natuurlijk niet! Het is maar tijdelijk, mensen oordelen te snel terwijl het een super leuk evenement gaat worden!"

Meer berichten